Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 13 Σεπτεμβρίου αρχίζει ουσιαστικά η νέα σχολική χρονιά καθώς τότε είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Όπως και στο τέλος της περσινής σεζόν, έτσι και τώρα οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δύο self tests την εβδομάδα τα οποία θα παρέχονται δωρεάν. Τα αποτελέσματα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Παντού μάσκα, εκτός κλειστών χώρων οι ανεμβολίαστοι από 13 Σεπτέμβρη

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν δύο εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα. Αυτά θα πραγματοποιούνται  αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του  εργαζόμενου και κόστος 10 ευρώ ανά τεστ. 

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθούν και οι ανεμβολίαστοι φοιτητές. Θα υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και θα επιβαρύνει τους ίδιους τους ανεμβολίαστους φοιτητές. Το τεστ θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το  gov.gr και ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις  αρχές των πανεπιστημίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA