Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο 48χρονος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 56χρονη σύντροφό του. Η 56χρονη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν μία ήσυχη γυναίκα που έκανε αρκετές δουλειές για να τα βγάλει πέρα στη ζωή της αλλά και να βοηθά τον γιο της, ώσπου έπεσε νεκρή από τα χέρια του συντρόφου της

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Voria.gr, η 56χρονη Ελένη είχε έρθει πριν από χρόνια στην Ελλάδα με τον γιο της, ο οποίος τότε ήταν περίπου 6-7 ετών. Από τότε έκανε αρκετές δουλειές για να επιβιώσει και εκείνη και το παιδί της. Δούλεψε πρώτα σε κάποια καφέ - μπαρ ως καθαρίστρια ενώ το τελευταίο διάστημα φρόντιζε ηλικιωμένους ανθρώπους, προκειμένου να έχει χρήματα για να στηρίξει τον γιο της- σήμερα 26-27 ετών- ο οποίος είχε παραβατική συμπεριφορά και βρίσκεται στη φυλακή.

Η Ελένη πριν κάποιο διάστημα γνώρισε τον 48χρονο Γεωργιανό, ο οποίος δεν ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και η ίδια πήγαινε και τον έβλεπε στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων, ήταν έτοιμη να τον παντρευτεί. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν ο καθ' ομολογίαν δράστης ήρθε πριν τρεις μήνες στο διαμέρισμα της 56χρονης, στην οδό Γραβιάς. Οι ένοικοι περιγράφουν τον 48χρονο ως έναν άνθρωπο που δεν γνώριζε ελληνικά και δεν ήταν κοινωνικός ενώ τον έβλεπαν να πίνει και να γυρνά στη γειτονιά μεθυσμένος. Οι καβγάδες του ζευγαριού ήταν συχνοί και μάλιστα πριν τον Δεκαπενταύγουστο η Ελένη, έπειτα από ένα άγριο καβγά κάλεσε την Αστυνομία, γιατί φοβήθηκε για τη ζωή της.

Τη Δευτέρα, την ημέρα δηλαδή της δολοφονίας της, η αδελφή της την έπαιρνε στο τηλέφωνο αλλά η 56χρονη Ελένη δεν απαντούσε. Η αδερφή της τότε πήγε στο διαμέρισμα, όμως βρήκε την πόρτα κλειδωμένη. Προσπάθησε να μπει στο σπίτι από την πίσω μεριά και μόλις ανέβηκε στο ανώγειο μπαλκόνι αντίκρυσε την αδελφή της πεσμένη μέσα σε λίμνη αίματος. Ο 56χρονος καθ' ομολογίαν πλέον δράστης της γυναικοκτονίας εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχή της Καλαμαριάς και συνελήφθη.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Πώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο Γεωργιανό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 48χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 56χρονη Ελένη και στη συνέχεια διέφυγε με ματωμένα χέρια. Ο 48χρονος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο δράστης αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (23-08-2021), στην περιοχή της Ανάληψης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο συμβίος του θύματος. Πρόκειται για 48χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι), τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη γυναίκα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Καλαμαριάς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε αδόμητο οικόπεδο στην περιοχή της Ανάληψης, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία είχε τεθεί φωτιά που κατασβήστηκε από περίοικους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA