Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ένα χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε, παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για όλα στην Κατερίνα Καινούργιου και στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τονίζει ότι για εκείνη ήταν μονόδρομος να βρεθεί στο δικαστήριο και να αντικρίσει την κατηγορούμενη γιατί -όπως είπε- το χρωστούσε στον εαυτό της. Ανέφερε ότι το «γιατί» ήταν από την πρώτη στιγμή της επίθεσης το μεγαλύτερο ερωτηματικό και τόνισε ότι θα είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο.

Διαβάστε ακόμη: Κατερίνα Καινούργιου: Αποκάλυψε πώς πήρε την αποκλειστική συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα της δίκης και στο πώς ένιωσε. «Από την αρχή που έχει συμβεί όλη αυτή η επίθεση, για εμένα το γιατί ήταν το μεγαλύτερο ερωτηματικό, γιατί κάποιος να το κάνει αυτό το κακό. Ήταν μεγάλη απογοήτευση που δεν ήρθε στο δικαστήριο και όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την οικογένειά μου. Η επίθεση έγινε σε εμένα, αλλά και στην οικογένειά μου. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον».

Δήλωσες με αυστηρότητα και αξιοπρέπεια ότι είναι ψυχρή και δειλή, πιστεύεις ότι την επόμενη φορά θα παρευρεθεί; «Δεν το γνωρίζω, όμως η συμπεριφορά που έχουμε δει είναι αυτή και δεν την έχει αλλάξει, έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας και δεν δείχνει να έχει κατανοήσει το τι έχει κάνει και το πόσο σοβαρό είναι, κρατά μια απόσταση από όλο αυτό».

Πώς άντεξες να πας στη δίκη; Σε παρότρυνε κάποιος να μην το κάνεις; «Οι περισσότεροι φοβήθηκαν το αν μπορώ να το αντέξω και αν μπορώ να το κάνω. Μονόδρομος για εμένα να πάω, θεωρώ ότι το οφείλω στον εαυτό μου και θα με βοηθήσει να καταλάβω και να ξεπεράσω όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να μπορέσω να προχωρήσω και παρακάτω κάποια στιγμή. Ηταν ένα σοκ να βρεθώ με τόσο πολύ κόσμο, ήμουν μήνες στην απομόνωση. Με σόκαρε ένα βαθμό, δεν με τρόμαξε, ήξερα όμως ότι θα συμβεί. Οφειλα να μιλήσω μετά τη δίκη για την απουσία της κατηγορουμένης».

Η Ιωάννα ανέφερε επίσης ότι θα είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο. «Το οφείλω σε εμένα και στους ανθρώπους μου θα ήθελα να είναι εκεί, λυπάμαι που δεν βρίσκεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της, με αυτή τη συμπεριφορά μόνο τη θέση της επιβαρύνει, αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητη».

«Στα social media συνέχεια με ρωτάνε για το πώς είναι η υγεία μου και για τον πόνο που έχω τραβήξει. Έχω προσπαθήσει να το εξηγήσω. Ο καθένας δεν έχει ιατρικές γνώσεις, δεν καταλαβαίνει πως είναι να πέφτει πάνω σου κάτι τόσο καυστικό. Υπάρχει μια εντύπωση πως, οκ κάθομαι σπίτι και σε λίγο καιρό θα είμαι καλά. Δεν είναι έτσι. Προσπαθώ να εξηγήσω τη ζημιά και πως δεν διορθώνεται. Αποφάσισα με την εικόνα μου να δώσω στους ανθρώπους να καταλάβουν, να δουν πόση ζημιά έχει γίνει και πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της αποκατάστασης» απάντησε όταν την ρώτησε η Κατερίνα Καινούργιου για τη φωτογραφία που δημοσίευσε πρόσφατα στα social media.

«Ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα, που μου ήρθαν στο μυαλό. Πάρα πολλές φορές είχα ρωτήσει τη γιατρό μου να μου εξηγήσει, τι μου έχει συμβεί. Πάντα προσπαθούσε να μου εξηγήσει, αλλά όταν είδα τις φωτογραφίες από το χειρουργείο κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν. Μου έδωσε να καταλάβω το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς και την προσπάθεια, που ως γιατρός έπρεπε να κάνει για να αποκαταστήσει τη βλάβη και να πετύχουν όλα τα μοσχεύματα. Το δεύτερο που σκέφτηκα αμέσως ήταν ότι αυτές τις εικόνες η μητέρα μου είχε το θάρρος να τις αντιμετωπίζει. Εκείνη ήξερε την εικόνα μου, εγώ δεν την ήξερα. Έπρεπε να βρίσκει το κουράγιο να είναι φυσιολογική μπροστά μου και να με κάνει να αισθάνομαι ήρεμη και ότι όλα θα πάνε καλά. Και το τρίτο, ότι κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στο θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα και δυστυχώς είναι ένας τρόπος να συνειδητοποιώ, ότι δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να είμαι όπως είμαι».

Γυρνούσα το κεφάλι στην εικόνα μου

Ήταν λίγο πριν βγω από το νοσοκομείο όταν είδα για πρώτη φορά την εικόνα μου. Αν και το είχα συζητήσει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου. Δεν με ενδιέφερε καθόλου η εικόνα μου. Δεν είχα δει ούτε τα χέρια μου, ούτε το πρόσωπό μου. Κάθε φορά που έκανα αλλαγή στις γάζες, γυρνούσα το κεφάλι μου. Όσο έφτανε η ώρα του εξιτηρίου, μου έλεγαν από το νοσοκομείο να κάνω την κίνηση να δω τον εαυτό μου. Δεν αισθανόμουν έτοιμη να αντικρίσω τον εαυτό μου. Ήταν όμως ένα βήμα που έπρεπε να κάνω, πριν βγω από την ασφάλεια του νοσοκομείου. Με βοήθησε η γιατρός μου, μου έδειξε τις πρώτες φωτογραφίες, τι θα είναι αυτό που θα αντικρίσω, γιατί θα είναι έτσι. Το έκανα μαζί της. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να προετοιμαστεί γι’ αυτό, να το αντιληφθεί. Στην αρχή έψαχνα να βρω τον εαυτό μου κάτω από αυτή την εικόνα. Μου πήρε καιρό να καταλάβω ότι δε θα ξαναδώ τον εαυτό μου, όπως ήμουν.

Αυτό που μας είπε η γιατρός και το έχω κρατήσει είναι πως ο σωματικός πόνος πάντα ξεχνιέται, ο ψυχικός είναι αυτός που μένει. Οι σωματικοί πόνοι είναι αφόρητοι όταν πρέπει να κάνω κάτι. Είχα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο στο νοσοκομείο. Ένα από τα πιο δύσκολα που θυμάμαι, είναι ότι επειδή δεν έχω φλέβες στα χέρια και πονάνε παντού, μου έπαιρναν αίμα από τη μηριαία αρτηρία. Ήταν αυτό που φοβόμουν περισσότερο και ζητούσα πάντα η γιατρός να είναι εκεί, γιατί ένιωθα μαζί της εμπιστοσύνη. Ήξερα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει. Το δεύτερο που θυμάμαι έντονα στο πρώτα χειρουργεία, όταν ήμουν σε κατάσταση σοκ, ήταν πως για να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου, έλεγα την ώρα που με μετέφεραν στο κρεβάτι του χειρουργείου, ότι το χειρότερο είναι να πεθάνεις. Το οποίο ήταν το ίδιο για μένα με την κατάσταση που βρισκόμουν. Σκεφτόμουν ότι μόνο καλύτερα μπορεί να πάει.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η μητέρα μου είναι το στήριγμά μου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στη μητέρα της και στο πόσο πολύ την στήριξε από τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι. «Το στήριγμά μου ήταν η μαμά μου στο νοσοκομείο. Με έπαιρνε αγκαλιά και μου είπε μη φοβάσαι θα πάνε όλα καλά. Στηρίχθηκα στη δύναμη της».

Αναφερόμενη στα τραύματά της μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε, τόνισε ότι το μόνο ανέπαφο σημείο στο σώμα της είναι οι γάμπες της και είπε: «Εχω τραυματιστεί σε όλο μου το σώμα, η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη. Αν δεν περιποιηθώ τα τραύματά μου σε καθημερινή βάση θα χάσουν την όψη τους, θα σκληρύνουν. Χρειάζονται συνεχώς περιποίηση, ενυδάτωση, μασάζ μέχρι να περάσω στη δεύτερη φάση που θα ξεκινήσω πάλι χειρουργεία και θα αντικαταστήσουμε όσα σημεία δεν έχουν πάει καλά. Η γιατρός μου μού έχει εξηγήσει τους κινδύνους για τα επόμενα χειρουργεία».

Οσο για τη μάσκα που φοράει, είπε: «Η μάσκα με πιέζει. Ο ρόλος της είναι θεραπευτικός, όχι να κρύβει την όψη μου».

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Να έρθει ο 40χρονος στο δικαστήριο και να πει την αλήθεια

Από τη συζήτηση με την Κατερίνα Καινούργιου δεν θα μπορούσε να μην δεχθεί ερώτηση για τον 40χρονο, για το οποίον είπε: «Θα ήθελα στο δικαστήριο να έρθει και ο 40χρονος και να πει την αλήθεια. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να ελέγχουμε τη βαρύτητα του λόγου μας. Δεν τον ήξερα, δεν τον είχα συναντήσει ποτέ, δεν ξέρω πως είναι, δεν ξέρω τη φωνή του, δεν ξέρω την όψη του, είναι άσχημο να μιλάμε για ερωτική αντιζηλία. Δεν υπήρξε καμία άλλη επαφή, εκτός από την συνομιλία που έχει δει το φως της δημοσιότητας. Δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος από την πλευρά του».

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έχω εμπλακεί σε αυτή την ιστορία

«Δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν από τους δύο, όλα τα μηνύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν έρθει από τις δύο πλευρές προς εμένα και δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο έχω εμπλακεί σε αυτή την ιστορία» λέει και συγκλονίζει. «Προσπαθούσα να βοηθήσω να απαντήσω στη δράστιδα, ήμουν ειλικρινής. Την έβλεπα μία φορά τον χρόνο ή μία φορά κάθε δύο χρόνια σε κάποιο φιλικό σπίτι σε μία γιορτή που μαζευόμασταν όλοι μαζί και εκεί ανταλλάσσαμε μία κουβέντα. Δεν ήμασταν φίλες, είχαμε μία τυπική κοινωνική συναναστροφή».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να εξαιρεθούν οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι και πλέον η σύνθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο αποτελείται μόνο από άνδρες. «Δικαίωμα του συνηγόρου α κάνει αυτές τις εξαιρέσεις. Η Δικαιοσύνη δεν είναι θέμα φύλου, ως γυναίκα και όχι ως θύμα νιώθω ότι αυτή η κίνηση έχει κάποια στοιχεία ρατσισμού και σεξισμού. Πιστεύω ότι οι ένορκοι ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας θα πράξουν σωστά το έργο τους».

Η Ιωάννα αναφέρθηκε και στα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου, τονίζοντας ότι της δίνουν κουράγιο για να τα καταφέρει. «Θα προσπαθήσω και θα τα καταφέρω στο τέλος. Αυτή η συμπαράσταση με κάνει να μη φοβάμαι. Το πιο άσχημο συναίσθημα που έχω νιώσει είναι ο φόβος. Ένα τεράστιο συναίσθημα φόβου. Αυτό το καταπολεμώ, μέσω της αγάπης και της συμπαράστασης του φόβου».

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Με τρομάζει η σκέψη να υπάρχει συνεργός

Ναι με έχουν ενημερώσει οι δικηγόροι μου για το ενδεχόμενο συνεργού. Με τρομάζει αυτή η σκέψη. Είναι τόσο άσχημο το συναίσθημα, όταν υπάρχει ένα νέο περιστατικό με βιτριόλι. Ξαναζώ όλο το σκηνικό από την αρχή. Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει μέτρα. Είναι τρομερό το ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που λειτουργεί για εκείνους ως παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση, αντί να λειτουργεί κατασταλτικά.

Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου πολλοί άνθρωποι με αντίστοιχα προβλήματα από όλο τον κόσμο. Έχω μιλήσει και με μια άλλη κυρία, η οποία έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα. Συναντηθήκαμε και ήταν πάρα πολύ γλυκιά, με συμβούλεψε και μου εξήγησε πολλά πράγματα από τον δικό της Γολγοθά. Και θέλω να την ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου.

Είναι πολύ σοκαριστικό για μένα το ότι σύμφωνα με τους γιατρούς εγώ χρειάζομαι μια δεκαετία χειρουργείων και ταλαιπωρίας για να αποκαταστήσω ως ένα βαθμό τα τραύματά μου και η δράστης θα αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα. Δυστυχώς έτσι είναι το νομικό πλαίσιο. Αυτό όμως που με τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι πως μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν ξέρω αν τελικά θα έχει κατανοήσει το κακό που έχει προκαλέσει κι αν θα μετανιώσει γι’ αυτό. Η συμπεριφορά της και η παθητική στάση που κρατάει, μόνο αυτό δεν μου δείχνει. Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς από το περιβάλλον της.

Η μητέρα μου προσπαθεί να μου δώσει δύναμη να συνεχίσω

«Είναι κοντά μου η οικογένειά μου και η μητέρα μου ειδικά. Να σκεφτεί κανείς ότι ένα πρωινό την πήραν τηλέφωνο κι από τότε είναι δίπλα μου. Έχει αλλάξει και η δική της ζωή μαζί με τη δική μου. Προσπαθεί απίστευτα να μου δώσει δύναμη να το παλέψω και να συνεχίσω τη ζωή μου» είπε.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στην εξωτερική εμφάνιση, τονίζοντας ότι κατάλαβε από μικρή ότι «δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί να ποντάρει κάποιος όλη του τη ζωή. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα και αξίες. Πάντα προσπαθούσα και το έχει δείξει και ο πρότερος βίος μου, να καλλιεργήσω τις αξίες και την ενσυναίσθησή μου και τις σχέσεις μου με τους συνανθρώπους μου».

«Είχα έρθει στην Αθήνα από πολύ μικρή για σπουδές. Είχα ξεκινήσει να εργάζομαι από τα φοιτητικά μου χρόνια. Έκανα και δύο και τρεις δουλειές, για να μπορέσω να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Ήταν μια ζωή όχι με πολλές δυσκολίες, αλλά με αυτές που έχουν όλοι. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για τον εαυτό μου».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε και για την Αννίτα Ναθαναήλ, στο σπίτι της οποίας έγινε και η συνέντευξη με την Κατερίνα Καινούργιου: «Η Αννίτα Ναθαναήλ με βοήθησε σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου, να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα. Με έχει βάλει στη ζωή της. Είναι το πρότυπο για μένα. Έχει τόση τρυφερότητα και στοργικότητα. Έχει προσφέρει πάρα πολλά. Έχει κάνει απίστευτα πράγματα για μένα».

Θέλω η δράστιδα να τιμωρηθεί όπως κρίνει το δικαστήριο

Πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που πίστευε και αγαπούσε τις γυναίκες. Πιστεύω ότι μπορούμε να στηρίζουμε η μία την άλλη και να τα καταφέρουμε. Θέλω η δράστιδα να τιμωρηθεί, όπως κρίνει το δικαστήριο. Έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Σίγουρα έχω δώσει βάση στις ανθρώπινες σχέσεις. Θέλω να βρω τρόπο να ανταποδώσω την αγάπη.

Τέλος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ευχαρίστησε τον κόσμο για τη βοήθεια και τη στήριξη: «Θέλω να πω τόσα πολλά σε όλους τους ανθρώπους, που με έχουν βοηθήσει και στηρίξει. Πόσο σημαντικό είναι για μένα, πόση δύναμη μου έχουν δώσει και πόση σημασία έχει το κάθε μήνυμα που λαμβάνω. Είναι ουσιαστικά δίπλα μου. Δεν έχω νιώσει μόνη μου επειδή βλέπω τη στήριξη του κόσμου. Τους ευχαριστώ πραγματικά τόσο πολύ. Βέβαια, πέρα από την ψυχολογική στήριξη, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και για την οικονομική ενίσχυση. Ο καθένας από το υστέρημά του έχει βοηθήσει. Ξέρω ότι αυτή η προσφορά έχει γίνει με την καρδιά τους, για να σταθώ ξανά στα πόδια μου».

Τα συγκινητικά λόγια της Κατερίνας Καινούργιου

Το πρωί της Δευτέρας (20/9) η Κατερίνα Καινούργιου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε την Ιωάννα Παλιοσπύρου και πήρε τη συνέντευξη. Η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε με συγκινητικά λόγια το πώς αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Όταν η Ιωάννα ένιωσε άνετα, μαζί με τη Σόνια Καζόνι πήγαμε στο σπίτι της Αννίτας Ναθαήλ, εκεί έγινε η συνέντευξη. Η Αννίτα βοηθά την Ιωάννα σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση της ζωής της και μου άνοιξε την καρδιά της» είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Ανέφερε μάλιστα ότι από το καλοκαίρι είχε ζητήσει από τη Σόνια Καζόνι που είχε κάνει την πρώτη συνέντευξη στην Ιωάννα να τη φέρει σε επαφή μαζί της. «Με βοήθησε πολύ και κάναμε κάποιες κουβέντες. Ένιωσα ότι με εμπιστεύτηκε και χθες ήρθε η στιγμή να μου πει κάποια πράγματα από κοντά» ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου. 

Σε ανάρτησή της στο Instagram για τη συνέντευξη, η Κατερίνα Καινούργιου έγραψε: «Είναι μαγικό το πόση δύναμη δίνει η αγάπη… Η Ιωάννα @paliospirou.joanna από την πρώτη μέρα που άλλαξε τόσο βίαια και άδικα όλη της η ζωή, εισέπραξε αγάπη και στήριξη όχι μόνο από την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και από εκατοντάδες, χιλιάδες ανθρώπους που δεν γνώριζε. Ανθρώπους που σήμερα τη νιώθουν «άνθρωπό» τους και θέλουν να τη δουν να δικαιώνεται

Αυτό το κύμα συμπαράστασης, όπως λέει, την έκανε πιο δυνατή για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που περνά, τη βοήθησε να σταθεί στα πόδια της και να κοιτάζει μπροστά αποφασισμένη να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της…

Νιώθω τυχερή που γνώρισα ένα τέτοιο σπάνιο κορίτσι όπως η Ιωάννα. Αξιοπρεπή, δυνατή, θαρραλέα, αισιόδοξη, μαχήτρια, μια γυναίκα που μέσα από τις δυσκολίες που πέρασε και περνά, καταστάσεις που δεν χώρα ο ανθρώπινος νους, δηλώνει ευγνώμων για την αγάπη που παίρνει καθημερινά από τον κόσμο που την στηρίζει …

Θαύμασα την ομορφιά της, γοητεύτηκα από την ψυχή της και υποκλίθηκα στη δύναμη της προσωπικότητας της. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε, δεν ορίσαμε ως συνέντευξη την κουβέντα μας… Μιλήσαμε για όλα. Έφυγα με μια Ηρωίδα για φίλη μου. Αυτό θα νιώσετε κι εσείς στις 10 το πρωί, που με την Ιωάννα θα μοιραστούμε μαζί σας, την κουβέντα μας…»

Δείτε την ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

https://www.instagram.com/p/CUBBCwfoCUa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA