Μενού
  • Α-
  • Α+

«Χάνομαι, βοήθεια». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 69χρονου βοσκού, ο οποίος αγνοείτο και εντοπίστηκε τελικά νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εύβοια. Τα ίχνη του 69χρονου βοσκού χάθηκαν από την Πέμπτη, όταν σφοδρές καταιγίδες - λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» - έπληξαν την Εύβοια

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός στο ρέμα των Τσακαιών, στα Μεσοχώρια, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχαν βρεθεί τα ξημερώματα τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του. Τη σορό του 69χρονου εντόπισαν το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το drone της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. «Πήγαινε στο κτήμα μας», ανέφερε ο γιος του 69χρονου στην εκπομπή «T-Live»

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 69χρονο βοσκό στην Εύβοια 

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο βοσκός πήρε το αυτοκίνητό του για να πάει να φροντίσει τα ζώα του. Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρέσυραν το όχημά του. Όπως ανέφερε το ΟΡΕΝ, ο 69χρονος επικοινώνησε με συγγενή του στις 16:30 και ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. «Χάνομαι», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Μετά απ’ αυτό το τηλεφώνημα δεν έδωσε άλλο σημείο ζωής. Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του, από 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ομάδα έρευνας διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ, ομάδα Σ.μη.Ε.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής και ελικόπτερο του Π.Σ. με τη συνδρομή εθελοντών. Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε η πόρτα του αυτοκινήτου του. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και η σορός του, που ανασύρθηκε από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Είχε εγκατασταθεί πρόσφατα στην Εύβοια με τον γιο του

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, ο 69χρονος συνταξιούχος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον γιο του. Είχαν φτιάξει μία μικρή κτηνοτροφική μονάδα ενώ σχεδίαζε να επεκτείνει την επιχείρησή του, όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε να κάνει πράξη τα σχέδιά του. Στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας όπου έγινε η τραγωδία, έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». «Πήγαινε στο κτήμα του να κάνει τα περιβόλια του και να ταΐσει τα ζωάκια του. Πήρε τηλέφωνο την Πυροσβεστική αλλά δεν πρόλαβε να τους δώσει τις απαραίτητες οδηγίες, να πει το όνομά του. Προσπάθησε να περιγράψει σε ποιο σημείο είναι και κατευθείαν κόπηκε η συνομιλία. Δεν ξαναβρήκαμε σήμα ποτέ», λέει ο γιος του βοσκού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA