Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μίκης Θεοδωράκης: Σκληραίνει η κόντρα του Νίκου Κουρή με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη μετά τη διαθήκη

Η διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε γνωστή και η αντιδικία ανάμεσα στον Νίκο Κουρή και τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη φαίνεται πως συνεχίζεται

Μαργαρίτα Θεοδωράκη / Νίκος Κουρής (Πηγή: Eurokinissi)
Μαργαρίτα Θεοδωράκη / Νίκος Κουρής (Πηγή: Eurokinissi)

Η διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε γνωστή και η αντιδικία ανάμεσα στον Νίκο Κουρή και τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη φαίνεται πως συνεχίζεται. Στην εκπομπή T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου εμφανίστηκαν τόσο ο δικηγόρος της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη όσο και ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, παρουσιάζοντας και οι δύο τα επιχειρήματά τους.

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: Ανοιξε η διαθήκη του - Κανένα περιουσιακό στοιχείο στον Νίκο Κουρή

«Στις διαθήκες δεν αφήνεται κανέναν περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Στον κ. Κουρή αφήνει την απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοφώνου Μίκης Θεοδωράκης και τον ευχαριστεί για το δώρο που του κάνει μιας και ο σταθμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και διαδίδει το έργο του. Αντίστοιχα, όμως, κάνει μνεία και για άλλες πέντε πλατφόρμες και στην ίδια κατηγορία πολλούς ανθρώπους που τον έχουν ευεργετήσει... Αναφέρεται σαφώς στα δυο παιδιά και πέντε του εγγόνια με λεπτομέρειες…», σημείωσε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, ο οποίος τόνισε: «Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει "Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει" πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει "Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)". Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης διαθήκης, θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του... Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μίκης Θεοδωράκης #διαθήκη #Νίκος Κουρής #Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Best of Internet