Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ενας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκε ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα, ενώ το τρίτο άτομα διέφυγε.

Οι διάλογοι των αστυνομικών

Αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης για το αιματηρό περιστατικό. Ο οδηγός του κλεμμένου ΙΧ έχει πέσει νεκρός. Στους διαλόγους φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά το θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου, πώς κινήθηκαν και γιατί ενέργησαν τους πυροβολισμούς φέρνουν στο φως οι διάλογοι.

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα.

Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε  να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων.

Οι εντολές από τον ασύρματο

Σύμφωνα με τo Mega από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ υπήρχε η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά. Εξετάζεται σοβαρά το αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και δεν μεταβιβάστηκε η εντολή ή αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις εντολές του κέντρου και με δική τους πρωτοβουλία συνέχισαν την καταδίωξη

Αξιολόγηση σε 5 ημέρες

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε πορεία για τον 20χρονο νεκρό

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακής, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thestival.gr. Πρόκειται για δύο 20χρονους και δύο 24χρονους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως εντός της ημέρας, οι προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο νεαρού από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όταν η πορεία βρισκόταν στην οδό Εγνατία, ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε αυτήν, πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Να σημειωθεί ότι προκλήθηκαν φθορές σε ένα κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών, σε ένα σούπερ μάρκετ και στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA