Μενού
  • Α-
  • Α+

Ερωτηματικά δημιουργεί η παρουσία ενός δεύτερου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που κατέληξε στους πυροβολισμούς των αστυνομικών και στο θάνατο ενός 20χρονου Ρομά στο Πέραμα. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που κυνηγούσαν το άσπρο αυτοκίνητο, ένα νέο όχημα, ένα κυπαρισσί Scoda προσπαθούσε να ανακόψει την πορεία του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμη: Πέραμα: Τα 23 δευτερόλεπτα πριν τους πυροβολισμούς - Ολη η κατάθεση αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Κάποια στιγμή, καθώς κινούμασταν στην Λ. Αθηνών, μας προσπέρασε ένα αυτοκίνητο SCODA OCTAVIA χρώματος κυπαρισσί ή ποντικί, δεν θυμάμαι καλά. Το OCTAVIA μας πέρασε από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και εμάς και το HYUNDAI που ακολουθούσαμε και μπήκε μπροστά από το HYUNDAI με σκοπό να του κλείσει τον δρόμο με φρενάρισμα και να σταματήσει. Το HYUNDAI συνέχισε την πορεία του ακόμη και με μικρότερη ταχύτητα. Φτάνοντας στην έξοδο της Λ.Αθηνών για Λ.Σχιστού – Σκαραμαγκά, εγκλωβίστηκε από αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τον δρόμο και έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει ευθεία και αναγκάστηκε να πάρει την έξοδο δεξιά για Λ. Σχιστού- Σκαραμαγκά που σας λέω» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο αστυνομικός.

Ωστόσο όπως συμπλήρωσε: «Από εκεί συνέχισε για Πέραμα και κατέληξε στην οδό Ελπίδος. Ανεβαίνοντας την οδό Ελπίδος, στο τέλος της οδού, επιχείρησε να κατευθυνθεί αριστερά στην οδό Φρίξου αλλά την πορεία του εμπόδισε ένα αστικό λεωφορείο το οποίο κατέβαινε την ανωτέρω οδό. Έτσι το HYUNDAI αναγκάστηκε να σταματήσει και παρέμεινε για 23 δευτερόλεπτα ακίνητο. Αμέσως σταματήσαμε και εμείς από πίσω. Εγώ πήδηξα από τη μηχανή και ξεκίνησα να δίνω εντολές, φωνάζοντας να βγουν οι επιβαίνοντες από το όχημα με τα χέρια ψηλά, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τη μοτοσικλέτα του υπαρχιφύλακα….».

Οι διάλογοι του Κέντρου Επιχειρήσεων με τους αστυνομικούς

Τους διαλόγους των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. με το Κέντρο Επιχειρήσεων λίγο πριν την αιματηρή κατάληξη της καταδίωξης στο Πέραμα, φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Αρχικά οι αστυνομικοί ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον εντοπισμό του οχήματος ενώ αναφέρουν και την πορεία του στους δρόμους.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: Καταδιώκουμε Hyundai Accent, που είναι πιθανόν κλεμμένο

Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνεχίστε την καταδίωξη.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Το Hyundai περνάει τα κόκκινα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Άλλες ομάδες): Συνεχίζουμε την καταδίωξη. Το όχημα κινείται επικίνδυνα και το ακολουθούμε.

Λίγο αργότερα, μια ομάδα ΔΙΑΣ ενημερώνει ότι έχει μείνει πίσω και πως δεν συνεχίζει την καταδίωξη του οχήματος, κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα πληρώματα που βρίσκονται πίσω από το ύποπτο όχημα.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού).

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (που συνεχίζουν την καταδίωξη): Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των διαλόγων, η ομάδα 400Γ του Πειραιά, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την καταδίωξη και άκουσε τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα της μηχανής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA