Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ανάγκη επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές» προειδοποίησε. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Μικρή αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό – Το νέο «ερωτηματικό» που προκύπτει 

Αν δεν επεκταθεί στην Ελλάδα «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΙ και σημείωσε πως πρόκειται για μια «πιο έξυπνη επιλογή» από την επιβολή ενός lockdown. «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπλήρωσε.

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του κ. Βασιλακόπουλου για την επόμενη μέρα της πανδημίας, αφού εξέφρασε την σιγουριά ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση. Παράλληλα σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά. Μάλιστα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA