Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τελευταίο αντίο θα πουν στην 48χρονη Νεκταρία που δολοφονήθηκε στην Ιεράπετρα από τον εν διαστάσει σύζυγό της, συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στον Αμπελούζο Ηρακλείου. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών 25, 22 και δύο 18χρονων κοριτσιών, είναι το 13ο θύμα γυναικοκτονίας από την αρχή του έτους. Φίλη της αδικοχαμένης Νεκταρίας υποστηρίζει πως ο 54χρονος την έδερνε και την σκότωσε επειδή τον απέρριψε. 

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Είπαν ψέματα στον 54χρονο για να παραδοθεί – Οι τελευταίες αναρτήσεις της Νεκταρίας

«Αυτός δε δούλευε. Είχε σηκώσει χέρι πάνω της. Της είχα πει να φύγει, μου έλεγε ότι δε γίνεται, και πώς θα βρει δουλειά εκεί. Το ήξερα ότι είχε πάει σε ενοικιαζόμενο να μείνει, αλλά ενδιαφερόταν για το σπίτι. Αυτός ήταν οδηγός. Είχε χρεωθεί η νταλίκα του, την πήρε η τράπεζα κάποια στιγμή. Μετά δούλεψε για λίγο διάστημα. Αυτός δεν πλήρωνε τίποτα, απλά έμενε εκεί», είπε αποκλειστικά στο MEGA φίλη της αδικοχαμένης 48χρονης.

«Λόγω της απόρριψης έφτασε εκεί. Στην Ιεράπετρα είναι παράξενοι οι άνθρωποι. Είχε δει κάποια πράγματα εκείνη, ότι είχε πάει με άλλη αυτός, και εκείνη το είχε ανακαλύψει. Υπήρχαν πολλά προσωπικά θέματα. Όλοι ήξεραν ότι είχε πρόβλημα με εκείνον, αλλά κανείς δε βοηθούσε. Έπρεπε να την τραβήξουν να φύγει από εκείνον. Μου είχε πει ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνε ο σύζυγος μια κληρονομιά και ότι μετά θα τα ξεκαθάριζαν όλα. Αυτό της είπε. Κάποια στιγμή που πήρε την κληρονομιά θυμήθηκε να τη σκοτώσει; Μια ζωή θέατρο έπαιζε αυτός, την τυραννούσε», πρόσθεσε η ίδια.

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και ότι είχε πρόβλημα με το αλκοόλ, και μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία. Το θύμα μέσα από αναρτήσεις της φαίνεται ότι είχε υποστεί κάποιες συμπεριφορές στις οποίες ήθελε να βάλει τέλος», τόνισε η Μίρκα Οικονομοπούλου.

«Είχε πάει σε ψυχιατρική κλινική» 

«Ήξερα ότι είχαν χωρίσει και δεν είχα ακούσει ότι ήθελε να κάνει κάτι κακό. Δε γνώριζα τίποτα, ούτε είχα αναφερθεί σε κάτι. Είχαν χωρίσει περίπου ένα χρόνο. Είχε πάει σε ψυχιατρική κλινική, τον παρακολουθούσε γιατρός, επειδή δεν ένιωθε καλά μετά το χωρισμό. Το θείο μου τον είδα τελευταία φορά εχτές το μεσημέρι. Ο θείος μου δούλευε σε τουριστικά λεωφορεία. Το χειμώνα δουλεύει σε κάποιες εταιρίες, ασχολείται με νταλίκες και δούλευε ως οδηγός. Δεν είχα ακούσει ποτέ για ξυλοδαρμό, ούτε από τη θεία ούτε από το θείο μου. Η θεία μου ήταν ήρεμος άνθρωπος, δεν είχαμε πολλές σχέσεις», αποκάλυψε ο ανιψιός του 54χρονου.

«Αυτός δεν ήταν καλός άνθρωπος»

«Τον ξέραμε από μακριά. Δούλευε εποχιακά ως οδηγός. Αυτός δεν ήταν καλός άνθρωπος. Η γυναίκα αυτή δούλευε παντού για ένα μεροκάματο. Ξέραμε ότι ήταν χωρισμένοι από παλιά, τους βλέπαμε μαζί, τον βοηθούσε. Έχουμε συγκλονιστεί. Σιγά μην αυτοκτονούσε», ανέφερε στο MEGA συγχωριανή του 48χρονου θύματος.

Καταγγελία 

«Βρισκόμαστε κοντά στο σπίτι του ζευγαριού. Ήταν σε διάσταση δεν είχαν πάρει διαζύγιο. Οι σχέσεις του ζευγαριού δεν ήταν καλές. Στην προσπάθεια που έκανε το θύμα να φτιάξει τη ζωή της τον τελευταίο καιρό, ο δράστης είχε εκφράσει τον εκνευρισμό του και εξαπέλυσε απειλές. Πληροφορίες από ανθρώπους κοντά στο δράστη αναφέρουν ότι ο δράστης είχε εκνευριστεί επειδή η 48χρονη φέρεται να είχε συνάψει σχέσεις με φίλο του, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία επίσημη για κακοποιητική συμπεριφορά του δράστη ή για απειλές εκ μέρους του», εξήγησε στον ALPHA η Μίρκα Οικονομοπούλου, δημοσιογράφος τηλεόρασης Creta. Όπως τόνισε σε αυτό το σημείο η Κατερίνα Μαρκάκη «εχτές το πρωί μας τηλεφωνούσε κόσμος και έλεγαν ότι είχε πει ότι θα τη σκοτώσει. Το είχε πει σε αρκετό κόσμο. Φάκελος στην αστυνομία για την υπόθεση δεν είχε ανοίξει ποτέ, δεν υπήρξε ποτέ κάποια καταγγελία». 

Του είπαν ψέματα 

Οι διαμεσολαβητές της αστυνομίας είπαν ψέματα στον 54χρονο πως η πρώην σύζυγός του είναι ζωντανή και νοσηλεύεται στην εντατική, κάτι που αν ίσχυε, θα σήμαινε ότι η ποινή του θα ήταν μικρότερη. Τότε ο άνδρας παραδόθηκε στις Αρχές. Οι προσπάθειες των αστυνομικών να τον μεταπείσουν ήταν αγωνιώδεις και επικαλέστηκαν τα παιδιά του, λέγοντάς του πως δεν θέλουν να μείνουν ορφανά και από τους δυο γονείς και θέλουν να ζήσει. Στις προσπάθειες των διαμεσολαβητών συνέβαλε και ο μεγάλος γιος του δράστη, ο οποίος και τον πλησίασε για να παραδοθεί. Στη συνέχεια ο 54χρονος οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Ο δράστης αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που σκότωσε την 48χρονη Νεκταρία και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Απόλυτα ψύχραιμος

O 54χρονος εμφανίστηκε απόλυτα ψύχραιμος μετά την δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου όπου έγινε το στυγερό έγκλημα, ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος ενώ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να την σκοτώσει. «Την είχε ακολουθήσει από το σπίτι της, από την ώρα που βγήκε η Νεκταρία από το αμάξι, την εμβόλισε με τη μηχανή, την έριξε κάτω. Εκείνη σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει και την πέτυχε κοντά στην πισίνα την ώρα που κατέβαινε τις σκάλες», είπε η κόρη της ιδιοκτήτριας των ενοικιαζόμενων δωματίων στο OPEN.

Οι τελευταίες αναρτήσεις 

Στο μεταξύ, συγκλονιστικό είναι το τελευταίο μήνυμα της 48χρονης μητέρας των τεσσάρων παιδιών, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είχε εξωτερικεύσει τα συναισθήματά της από την πίεση που αισθανόταν από τον πρώην σύζυγό της και δεν το έκρυψε: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!» ανέφερε με ανάρτησή της στα social media, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα έγραφε: «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου». «Δεν γεννήθηκα για να με ελέγχουν. Αν αυτό ίσχυε θα είχα τηλεχειριστήριο», είχε γράψει η Νεκταρία στα social media.  «Το τίμημα της δειλίας σου είναι να περνάς κάθε μέρα με τον λάθος άνθρωπο», ανέφερε σε άλλη ανάρτησή της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA