Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αυξήσεις που περνούν σταδιακά το τελευταίο διάστημα στα βασικά αγαθά δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστα και τα καύσιμα. Και δεν είναι μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης που είναι πολύ πιο αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η βενζίνη αλλά και το πετρέλαιο κίνησης. 

Διαβάστε ακόμη: Κίνηση: Μποτιλιάρισμα από νωρίς στον Κηφισό - Πολλές καθυστερήσεις στους δρόμους

«Ας μην ξεχνάμε ότι το βαρέλι χτύπησε 86 δολάρια από 48 που ήταν πέρυσι και μετά την ομιλία του Πούτιν πήγε στα 84 δολάρια. Ο φόβος είναι να μην πάει στα 100 δολάρια το βαρέλι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών. Το θέμα είναι ο κόσμος να παίρνει καύσιμα σωστά σε ποιότητα και σε ποσότητα», ανέφερε μιλώντας στο MEGA η Μαρία Ζάγκα, Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ν. Αττικής. Σύμφωνα με την ίδια, οι τιμές ήταν πάλι τσιμπημένες πριν από 7 ή 8 χρόνια περίπου, ποτέ όμως τόσο ακριβές. Όπως είπε και η ίδια, αρχικά ήλπιζαν ότι η κρίση της ακρίβειας θα διαρκούσε μέχρι το τέλος του έτους, όμως σύμφωνες με νέες πληροφορίες ενδέχεται να κρατήσει μέχρι την άνοιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πριν από έναν χρόνο ήταν 1,417 και φέτος έχει σκαρφαλώσει στο 1,771 και σε ορισμένα μέρη πολύ υψηλότερα.

Αυτό σημαίνει πως για ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων, πέρυσι χρειάζονταν για γέμισμα 85,02 ευρώ και φέτος με τις νέες τιμές 106,26 ευρώ. Μια διαφορά 21,24 ευρώ. Από το κύμα ακρίβειας δεν γλιτώνουν ούτε όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης.

Τον Οκτώβριο του 2020 η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης, ήταν 1,130 ευρώ και έναν χρόνο μετά 1,515 όπως δείχνουν τα στοιχεία. Έτσι, 67,80 ευρώ που χρειάζονταν για να γεμίσει κάθε φορά ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων, φτάσαμε στα 90,90. Μια διαφορά 23,10 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA