Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο είναι πλέον τα βασικά μέτωπα των Αρχών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τέταρτο σφοδρό όπως τελικά αποδεικνύεται κύμα κορονοϊού στη χώρα μας. Αρχικά όπως φαίνεται οι επιστήμονες ανησυχούν για το κατά πόσο οι πολίτες θα σπεύσουν να κάνουν την απαραίτητη τρίτη δόση και για το λόγο αυτό την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊου σε ενήλικους πολίτες κάτω των 50 ετών. Παράλληλα μεγάλο στόχο αποτελεί η άνοδος των ποσοστών των εμβολιασμών πολιτών που μέχρι στιγμής ή ήταν σκεπτικοί ή αρνητές του εμβολίου.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα - Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο

Τα τελευταία στοιχεία φέρνουν μία κάποια αισιοδοξία για το τείχος ανοσίας που πρέπει να χτιστεί. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Γεωργαντά, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις δύο προηγούμενες ημέρες κλείστηκαν 35.000 πρώτοι εμβολισμοί, που είναι διπλάσιοι σε σχέση με τα στοιχεία των αντίστοιχων δύο ημερών της προηγούμενης εβδομάδας. Παράλληλα μέσα σε μία εβδομάδα έχουν κλειστεί 100.000 τρίτες δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής δικαίωμα να κλείσουν τρίτη δόση έχουν οι άνω των 60 ετών, που έχουν φυσικά συμπληρώσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση τους.  

Ετσι σε συνδυασμό με τα υπενθυμιστικά μηνύματα που στέλνονται από το Σαββατοκύριακο για όσους πρέπει να τους χορηγηθεί η τρίτη δόση αλλά και τα sms που θα τονίζουν τα θετικά εμβολιασμού, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν, η Κυβέρνηση ελπίζει να προλάβει πριν ο καιρός αποτελέσει μεγαλύτερο σύμμαχο του κορονοϊού να αυξήσει το πολυπόθητο τείχος αγωνίας.

Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς δεν απέκλεισε να αποσταλεί ειδοποίηση με SMS για την τρίτη δόση/αναμνηστική δόση και στους άνω των 50 αλλά και σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson και έχει παρέλθει το δίμηνο από τον εμβολιασμό τους. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την τρίτη δόση δεν θα δέχεται αιτήσεις απ’ όλους. Για να κλείσει κάποιος ραντεβού τρίτης δόσης θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τη δεύτερη δόση. Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά όλους όσοι έκαναν εμβόλιο της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca.

Ενισχύεται το σύστημα υγείας

Παράλληλα όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πλέον και σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα της επιδημίας έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ covid, οι οποίες φτάνουν τις 1.300 και έχει ενισχυθεί το ιατρικό δυναμικό με περισσότερους από 2.000 μόνιμους γιατρούς και άλλους τόσους επικουρικούς, ενώ συνολικά το επικουρικό υγειονομικό προσωπικό αγγίζει τους 12.000.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα ακολουθώντας την πεπατημένη από τα προηγούμενα επιδημικά κύματα και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχει συνάψει συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές στις επιβαρυμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας και έχουν παραχωρηθεί κλίνες για Covid και non Covid περιστατικά.

Covid Free Gr Wallet

Τη δυνατότητα να υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα πιστοποιητικά covid, δηλαδή εμβολιασμού νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, δίνει πλέον η νέα εφαρμογή για κινητά και tablet. Πρόκειται για το Covid Free Gr Wallet και είναι τα τα ίδια ακριβώς ψηφιακά εργαλεία με τα οποία οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι, καθώς τα αξιοποιούν με μια πληθώρα άλλων εγγράφων, όπως boarding pass και εισιτήρια θεαμάτων.

Μέσα από τη νέα εφαρμογή που υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απλοποείται απλοποιεί σημαντικά την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών covid, διευκολύνοντας τους ελέγχους. Είναι διαθέσιμη μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store.

  • Δείτε εδώ τις οδηγίες
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA