ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/11/2021 12:58

Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη Βουλγαρία - Πολλοί οι Ελληνες... πελάτες

Οι καταγγελίες στη Βουλγαρία για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να του έχει χορηγηθεί δόση εμβολίου είναι πολλές - Με 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη Βουλγαρία - Πολλοί οι Ελληνες... πελάτες
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Εργοστάσιο» πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού έχει στηθεί στην Βουλγαρία, από όπου όπως φαίνεται προμηθεύονται και αρκετοί Έλληνες κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα. Όπως επιβεβαίωσε και στην ΕΡΤ μέλος του κυκλώματος, έναντι 300 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η Βουλγαρία σπάει κάθε μέρα τα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, αφού είναι η χώρα με τα πλέον χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που φτάνει μόλις το 30%, ενώ παράλληλα έχει και τους περισσότερους «αρνητές».

Διαβάστε ακόμη: Covid Free Gr Wallet: Όλα τα πιστοποιητικά covid συγκεντρωμένα σε μία νέα εφαρμογή

Οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να του έχει χορηγηθεί δόση εμβολίου είναι πολλές, καθώς στη Βουλγαρία το σύστημα εμβολιασμού δεν περιλαμβάνει εμβολιαστικά κέντρα. Ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή και αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

300 ευρώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με την μαρτυρία «μεσάζοντα» που προβλήθηκε στην εκπομπή «Από τις έξι», από την έρευνα της δημοσιογράφου Νίας Αβδελλή, με 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Πάντως, οι αρμόδιοι από Ελληνικής πλευράς, τονίζουν πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι εμβολιασμοί Ελλήνων (μονίμων κάτοικων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

Μάλιστα τόσο στη Βουλγαρία, όσο και τη Ρουμανία έχουν γίνει εκτενή ρεπορτάζ για το ποσό ευκολά μπορεί κάποιος στις γειτονικές μας χώρες να προμηθευτούν ένα τέτοιο έγγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ