Μενού
.
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η υπόθεση του 35χρονου προπονητή τένις, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανήλικων αθλητριών του, το 2015 και το 2020 (όταν εκείνες ήταν 13,5 και 15 ετών αντίστοιχα) να έχει πάρει τη νομική οδό, όμως το θέμα ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα δώσουν οι δικαστικές Αρχές, αγγίζει γενικότερα το κοινωνικό σύνολο. Αλλωστε, ο ίδιος αποτελούσε τον νεαρό προπονητή, στον οποίο δεκάδες γονείς εμπιστεύονταν τα παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης: Τα ταξίδια του στο εξωτερικό με τις ανήλικες αθλήτριες - Προκαλεί ο πατέρας του για τις αποπλανήσεις

Ο προπονητής τένις ανέβαζε φωτογραφίες με ανήλικες στο προφίλ του

Οι γονείς των συγκεκριμένων κοριτσιών που κατήγγειλαν τις δύο περιπτώσεις ασέλγειας, αλλά υπάρχουν και τόσοι άλλοι αθλητές και μη που γνώριζαν το προφίλ του 35χρονου λάτρη του Motocross και του Downhill, το οποίο μάλιστα ούτε ο ίδιος έκρυβε από τους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Εκεί, ανέβαζε φωτογραφίες εκτός γηπέδων τένις, αφού φρόντιζε να ενημερώνει τα προφίλ του με συχνές αναρτήσεις που τις περισσότερες φορές περιείχαν φωτογραφίες και βίντεο με τον ίδιο και τους αθλητές του. Άπειρες αναρτήσεις με κολακευτικά σχόλια για τις νεαρές αθλήτριές του, κάποιες εκ των οποίων ξεπερνούσαν τα όρια της αξιολόγησης των αγωνιστικών τους επιδόσεων ή της επιβράβευσης για τις επιτυχίες τους. Φωτογραφίες με πολλά νεαρά παιδιά (στην πλειοψηφία τους κορίτσια) που με μια πρόχειρη ματιά, δείχνουν να ανήκουν σε ανήλικες. 

«Τα σπάμε» σε βίντεο και live μεταδόσεις

Βίντεο και live μεταδόσεις που εμφανίζουν τον ίδιο μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με νεαρά παιδιά (κατά πάσα πιθανότητα ανήλικα) να κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση με τη μουσική στη διαπασών να τραγουδούν σε εύθυμη διάθεση και το σχόλιο του προπονητή στην ανάρτηση: «Τα σπάμε». 

Εξάλλου, τα προφίλ του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης -μετά τις καταγγελίες των γονέων- μελέτησαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σύλληψή του. 

Το σχέδιο που χρησιμοποιούσε ο προπονητής τένις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες επαφές του με τις ανήλικες, ο προπονητής τένις φέρεται να τις καλούσε στο σπίτι του, με το πρόσχημα να γνωριστούν καλύτερα. Στη συνέχεια, τούς πρότεινε να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και πάνω στη συζήτηση τούς έκανε τις πρώτες «κρούσεις». Το σχέδιό του φέρεται να το έβαζε σε εφαρμογή, όταν ταξίδευε με τις ανήλικες στη Βουλγαρία και στη Βόρεια Μακεδονία για να λάβουν μέρος σε διεθνή τουρνουά, όπου εκείνος συνόδευε και επέβλεπε τις αθλήτριες περνώντας μαζί τους πολλές ώρες και εκεί κατηγορείται ότι τις αποπλανούσε.

Δρούσε υπόγεια για τουλάχιστον 5 χρόνια ο προπονητής τένις

Για περισσότερο από πέντε χρόνια, ο 35χρονος προπονητής τένις σε ακαδημία των βορείων προαστίων, φέρεται να ασελγούσε σε μία από τις δύο κοπέλες που τον κατήγγειλαν – μαζί με τους γονείς τους - στην Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για μία κοπέλα περίπου 19 ετών σήμερα, την οποία ο Χ.Δ. φέρεται να είχε προσεγγίσει από την τρυφερή ηλικία των 13,5 ετών, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής της. 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μία κοπέλα που σήμερα είναι 14 ετών και φέρεται σχετικά πρόσφατα να έχει πέσει θύμα του 35χρονου προπονητή τένις. Η ανήλικη έχει καταθέσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Χ.Δ. να έχει προσεγγίσει κι άλλες μαθήτριές του σε εξίσου τρυφερές ηλικίες, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής.

Αναζητούν αποδεικτικά στοιχεία στις ηλεκτρονικές συσκευές του 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ξεκίνησαν να ερευνούν σε βάθος την υπόθεσή του και μάλιστα το τελευταίο διάστημα συνέχιζε τις προπονήσεις στον Ασπρόπυργο και ετοιμαζόταν να μετακομίσει. Μετά την σύλληψή του, κατασχέθηκαν και εστάλησαν για έλεγχο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το τάμπλετ, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα κινητά τηλέφωνα του 35χρονου άνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η δράση του στην πλήρη έκταση της.

Η εκδοχή του στηρίζεται στην πρόφαση πως όλα είναι ψέματα και δεν ξέρει γιατί τον «έμπλεξαν» σε αυτή την υπόθεση. Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με τον πατέρα του που δήλωσε ευθαρσώς πως ο γιος του δεχόταν πίεση από κάποιες νεαρές αθλήτριές του για να ενδώσει. Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναμένεται να ζητήσει εισαγγελική άδεια για να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα του 35χρονου προπονητή τένις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA