Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρθηκε ο 35χρονος προπονητής του τένις που κατηγορείται για αποπλάνησης ανήλικων αθλητριών του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν στοιχεία τα οποία διερευνώνται και για άλλες περιπτώσεις ασέλγειας και έτσι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών οι οποίες μαζί με τις φυλακές της Τρίπολης, είναι σωφρονιστικά καταστήματα για σεξουαλικά αδικήματα. Στο μεταξύ, η φωτογραφία του 34χρονου προπονητή και τα στοιχεία ταυτότητάς του δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Η δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου και στην τυχόν διερεύνηση και άλλων παρόμοιων πράξεων σε βάρος ανηλίκων που ίσως τον αναγνωρίσουν και τον καταγγείλουν.

Το μήνυμα που μπορεί να «ρίξει» την ποινή σε βαθμό πλημμελήματος

Σύμφωνα με τον AΝΤ1, «από ένα σημείο και μετά, ένα μήνυμα που έφθασε στον ανακριτή, φαίνεται πως "σώζει" τον προπονητή από την δίωξη σε βαθμό κακουργήματος». Οπως αποκαλύφθηκε στο «Πρωινό» «τον Μάιο του 2021 η κοπέλα, 20-21 ετών, με την οποία ο προπονητής συνευρισκόταν από τα 17 της, ανακάλυψε ότι ο προπονητής είχε αποπλανήσει μια 13χρονη κι έσπευσε να ενημερώσει τον πατέρα του κοριτσιού, για την αποπλάνηση του προπονητή στην ανήλικη κόρη του.

Ο πατέρας έκανε μήνυση στον δάσκαλο τένις για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του. Ο προπονητής εξήγησε στον πατέρα ότι είναι «μαζί» με την ανήλικη και παραδέχεται ότι είχαν ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις και πως κατάλαβε το λάθος του και άρχισε να παρακολουθεί ψυχίατρο». Συγγενής του προπονητή τένις δήλωσε: «Εύχομαι να τον βοηθήσει ο Θεός και όλη αυτή η λάσπη που πέφτει πάνω του, να φύγει σύντομα. Ολα ξεκίνησαν από την πρώτη κοπέλα με την οποία είχε "σχέση". Σοβαρή "σχέση". Ηταν η γυναίκα της ζωής του, έτσι την αποκαλούσε. Το παιδί δεν είχε κακές προθέσεις. Σε ό,τι αφορά το ότι ο πατέρας του την γνώριζε, εννοείται ότι την γνώριζε και την πήγαινε στο σπίτι, αφού είχε σοβαρό σκοπό για εκείνη.

Είναι ένα παιδί αξιόλογο με αρχές και με τρόπους... Θα μπορούσε να είχε την οποιαδήποτε κοπέλα. Εχουν αντιστραφεί εντελώς οι ρόλοι. Πλέον ο άντρας δεν είναι κυνηγός και έχει καταντήσει η γυναίκα να κυνηγάει τον άντρα...». Ο συγγενής του προπονητή συμπληρώνει πως «η κοπέλα αυτή του είπε "αν δεν σε δω να πεθαίνεις, δεν θα ηρεμήσω, δεν θα σ’ αφήσω σε ησυχία". Αυτή η κοπέλα έχει κάνει τη ζημιά όλη. Την ξέραμε όλοι, την έπαιρνε παντού μαζί και την σύστηνε σε όλους σαν κοπέλα του και γυναίκα της ζωής του. Μου έλεγε ότι την αγαπάει! Πώς ανατράπηκαν ξαφνικά όλα μετά από πέντε χρόνια; Η κοπέλα αυτή έχει ψυχολογικά και τον ζήλευε...».

«Το απόγευμα της Τρίτης «έφτασε» ένα μήνυμα της 13χρονης, που είχε στείλει σε μια φίλη της. Το μήνυμα βρέθηκε στα χέρια του προπονητή και το κατέθεσε στον ανακριτή. Σε αυτό το μήνυμα το κορίτσι αναφέρει ότι «ήταν μαζί» με τον προπονητή από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2021, οπότε δηλαδή το κορίτσι ήταν άνω των 14 ετών».

Αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να μην είναι τελικώς σε βαθμό κακουργήματος, όπως πρέπει εάν το κορίτσι ήταν κάτω των 13 ετών, αλλά ο δάσκαλος τένις θα αντιμετωπίσει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς το κορίτσι ήταν άνω των 14 ετών. Προσέθεσε μάλιστα πως ο δικηγόρος του 34χρονου ετοιμάζει αίτημα για να υπάρξει συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA