Μενού
  • Α-
  • Α+

Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από τη δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου του 39χρονου θα κρύβεται ο άνθρωπος που κατακρεούργησε τη νονά του με 42 μαχαιριές. Ο 39χρονος ήξερε τον δικηγόρο, Γιάννη Μηλίνη, από παιδί, παρόλα αυτά κατακρεούργησε τη μητέρα του πριν από 12 χρόνια, μέσα στο σπίτι της στον Βόλο.

Διαβάστε ακόμη: Βόλος: Πώς το DNA «πρόδωσε» τον 39χρονο για τη δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου του

Ατάραχος, μάλιστα, ο δολοφόνος που προδώθηκε από το DNA του, έβλεπε τον δικηγόρο του πολύ συχνά, γιατί εκείνος τον εκπροσωπούσε σε σειρά υποθέσεων. Αυτή τη φορά τον εκπροσωπούσε ως συνήγορος υπεράσπισής του για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του, χωρίς όμως να περίμενε ότι αυτή η υπόθεση θα οδηγούσε τις Αρχές στο να εξιχνιάσουν και τη δολοφονία της μητέρας του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, προτού ταυτοποιήσουν τον 39χρονο για τη δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου το 2009, είχαν καλέσει τον συνήγορο υπεράσπισής του για να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται για τη σχέση που είχε με τον δράστη. Τα κοινά στοιχεία στις δύο υποθέσεις ήταν για τους αστυνομικούς κάτι που έπρεπε να ερευνήσουν, αλλά πάντα με λεπτό χειρισμό. Και οι δύο γυναίκες είχαν δολοφονηθεί με πολλές μαχαιριές και από πρόσωπο γνώριμο. Ετσι, οι αστυνομικοί κάλεσαν τον Γιάννη Μηλίνη, προκειμένου να τους δώσει κάποια στοιχεία αλλά και για να «δέσουν» την υπόθεση, σε περίπτωση που η εκτίμηση που είχαν για την υπόθεση ίσχυε... 

Πώς αντέδρασε ο δικηγόρος μόλις έμαθε ότι εξιχνιάστηκε η δολοφονία της μητέρας του το 2009

Οταν οι αστυνομικοί «έδεσαν» την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας του δικηγόρου, ενημέρωσαν τον Γιάννη Μηλίνη για την υπόθεση και τον είδαν να καταρρέει, καθώς αδυνατούσε να δεχθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν δίπλα στον δολοφόνο της μητέρας του. Μιλώντας στο taxydromos, ο Γιάννης Μηλίνης ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου, Νίκης Μηλίνη, τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας

Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ο 39χρονος ήξερε την οικογένεια του δικηγόρου. Πήγαινε στο σπίτι τους και από ένα φλιτζάνι τσάι που είχε φτιάξει το θύμα στον δράστη, συνέλεξαν το αποτύπωμά του. Το στοιχείο αυτό μαζί με το γεγονός ότι η πόρτα του διαμερίσματος, όπου ζούσε η μητέρα του δικηγόρου δεν έφερε ίχνη παραβίασης, έκαναν τους αστυνομικούς να είναι σίγουροι ότι η 69χρονη γνώριζε τον δολοφόνο της. 

Επίσης, και στις δύο δολοφονίες ο δράστης σκότωσε τα θύματά του με μαχαίρι. Και γι' αυτό συνέδεσαν το κουβάρι των υποθέσεων και με το dna που βρέθηκε τότε στα νύχια της ηλικιωμένης και μέχρι σήμερα ήταν «ορφανό» κατέληξαν ότι πίσω από τις δύο δολοφονίες κρύβεται ο ίδιος άνθρωπος. Πάντως, ο 39χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της νονάς του, υποστηρίζει ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν καταλάβαινε τι έκανε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA