Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι απάτες μέσω διαδικτύου ήταν μόνο η αρχή, καθώς το τελευταίο διάστημα το έγκλημα που έχει πάρει τα σκήπτρα είναι αυτό των αγνώστων τηλεφωνικών κλήσεων που προτείνουν «εύκολο χρήμα» με σίγουρες... επενδύσεις σε ανυποψίαστους πολίτες! Ένα τηλεφώνημα από το Λονδίνο, μια πειστική και ευγενική φωνή και τελικά η δελεαστική πρόταση για «σίγουρα κέρδη». Αυτό είναι το τρίπτυχο της «επιτυχίας» του τηλεφωνικού εγκλήματος που θα πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες κλείνοντας το τηλέφωνο, διαφορετικά θα δουν τις οικονομίες τους να κάνουν φτερά.

«Παίρνουν τηλέφωνο, εμένα, εσάς και λένε ''έχουμε μία πάρα πολύ καλή περίπτωση που πρέπει να τοποθετήσετε τα χρήματά σας''». Όπως είπε στο LIVE NEWS η πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, αυτό που θα πρέπει να βάλει σε υποψίες τους πολίτες είναι οι πολύ υψηλές αποδόσεις που υπόσχονται οι επιτήδειοι στα θύματά τους: «Καμία πρόταση με πολύ υψηλό κέρδος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορεί συνήθως να μην έχει μέσα της υψηλό κίνδυνο».

Μόνο μέσα στο 2021, αποκαλύφθηκαν 11 περιπτώσεις μη αδειοτοτημένων εταιριών που πούλαγαν το παραμύθι των εύκολων επενδύσεων μέσω τηλεφώνου.

Γι’ αυτό η επιτροπή προειδοποιεί: «Προσοχή, προσοχή, προσοχή. Δεν πρέπει να επενδύσουμε τίποτα αν δεν έχουμε κάνει τη δικιά μας έρευνα, τα δικά μας βήματα για να είμαστε σίγουροι ότι αυτοί που μιλάμε είναι αδειοδοτημένοι. Να μην προχωρήσει κανείς σε καμία προκαταβολή, σε καμία τοποθέτηση χρημάτων, εάν δεν έχει κάνει πρώτα την έρευνα που εμείς συνιστούμε».

Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να ρωτάμε ποια είναι η επωνυμία της εταιρείας που καλεί, πού βρίσκεται η έδρα της και αν είναι αδειοδοτημένη. Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπάρχει αναλυτική λίστα με τις εταιρίες που διαθέτουν άδεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA