Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 30χρονος Κριστιάν Μουγιάκα ήρθε στη Λέσβο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πριν έναν ακριβώς χρόνο. Στο δρόμο έχασε την 28χρονη γυναίκα του και την οκτάχρονη του κόρη. Αύριο Κυριακή θα υποδεχτεί τον Πάπα Φραγκίσκο μαζί με τις δυο κόρες του, 6 και 7 ετών, εκ μέρους της καθολικής χριστιανικής κοινότητας των προσφύγων της προσωρινής δομής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ. Όπως λέει στο τοπικό σάιτ της Λέσβου stonisi.gr «ελπίζει αν μη τι άλλο ότι η δημοσιότητα που θα δοθεί στον ίδιο και την οικογένεια του ίσως συμβάλει να ξαναβρεθεί με τη γυναίκα του και το τρίτο του παιδί».

Διαβάστε ακόμη: Πάπας Φραγκίσκος: Αναστάτωση με ιερέα που διαμαρτυρόταν για την επίσκεψή του - Τον απομάκρυναν αστυνομικοί

Τα παιδιά του Κριστιάν μαζί με άλλα παιδιά του Καρά Τεπέ φιλοτεχνούν αυτές τις μέρες ένα λεύκωμα με μηνύματα προς τον Ποντίφηκα. Θα του το προσφέρουν εκ μέρους των παιδιών του καταυλισμού. «Είναι ευλογία Θεού η συνάντηση μας με τον Πάπα» λέει ο Κριστιάν. «Ποιος το περίμενε μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό περιμένοντας ένα χρόνο να συζητηθεί η αίτηση ασύλου μας να βρεθώ μπροστά στο θρησκευτικό μας ηγέτη. Μόνο θαύμα μπορώ να το χαρακτηρίσω» συμπληρώνει. Και καταλήγει: «Δεν το περίμενα να γίνει στη ζωή μου. Αλλά πιστεύω στα θαύματα και αυτό είναι ένα θαύμα».

https://twitter.com/StonisiG/status/1467014567041634307?ref_src=twsrc^tfw

Αύριο ο Πάπας θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο, μαζί με την κα. Σακελλαροπούλου, ενώ τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα τον συναντήσει στην πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα. Το πρωί της Κυριακής στις 10:10 αναμένεται η άφιξή του στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 16:45 ο Πάπας θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Το πρωί της Δευτέρας ο Πάπας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ θα επισκεφτεί και ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια. Λίγο αργότερα θα αναχωρήσει για τη Ρώμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA