Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πόσο σκληρά έδινε όλες του τις μάχες ήταν γνωστό, κυρίως από την πορεία του στη δημοσιογραφία, αλλά και γενικότερα από τη στάση του στα πράγματα, όπως την πολιτική στην οποία επιχείρησε να μπει τον τελευταίο χρόνο, ιδρύοντας το κόμμα «Ελεύθεροι Ανθρωποι». Ο Γιώργος Τράγκας έδωσε την τελευταία μεγάλη μάχη της ζωής του μέσα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς από τις 30 Νοεμβρίου είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και μετά από μία μικρή κατ' οίκον καραντίνα, νοσηλεύτηκε για περίπου δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ, όπου και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης (14/12) ενώ στα 72 του είχε αποφασίσει να μην κάνει το εμβόλιο για λόγους υγείας. 

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Τράγκας: Γιατί δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο λόγω του σακχαρώδη διαβήτη

Αρχικά χρειάστηκε την υποστήριξη οξυγόνου, έμεινε σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες, όμως έπειτα από σοβαρή επιπλοκή που παρουσίασε στην καρδιά, την Παρασκευή (10/12) διασωληνώθηκε, επιδείνωση που πιθανότατα σχετίζεται και με το γεγονός ότι ο οργανισμός του είχε επιβαρυνθεί λόγω του υποκείμενου νοσήματος (σακχαρώδης διαβήτης) που έπασχε. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν είχε εμβολιαστεί, αφού «...ως διαβητικός, θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να εμφανίσει παρενέργειες και έτσι οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να βρίσκεται σε ΜΕΘ», έλεγαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του κόμματός του και συγκεκριμένα, ο Πάρις Κουρτζίδης, εκπρόσωπος του κόμματος. Σημείωσε δε, πως «...όχι μόνο δεν είναι αντιεμβολιαστής, αλλά αντίθετα έχει εκφράσει τις θέσεις του υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού». Χθες Δευτέρα (13/12), ο Γιώργος Τράγκας μπήκε σε μηχανική υποστήριξη τεχνητού νεφρού με την υγεία του να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση και τελικά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε νικημένος από την covid-19.

Ο Γιώργος Τράγκας πάλεψε μέχρι και τις τελευταίες του ώρες για να βγει νικητής από την μάχη με την Covid-19, ενώ παράλληλα, η σύζυγος του, Μαρία Καρρά, νοσεί επίσης με κορονοϊό αλλά βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της με σχετικά ήπια συμπτώματα και δεν χρήζει νοσηλείας. Και μπορεί αρχικά να διαψεύστηκαν τα σενάρια για διασωλήνωση ως fake news, όμως, τις τελευταίες μέρες τα συμπτώματα του δημοσιογράφου είχαν επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο ίδιος σε ανάρτησή του έλεγε ότι ως διαβητικός, περίμενε τη σωτηρία του μόνο από τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων.

«Χορεύω τανγκό με τον κορονοϊό»

Η τελευταία ανάρτηση του Γιώργου Τράγκα ήταν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τη διασωλήνωσή του και είχε ποιητικό ύφος με πολιτική προέκταση. Θέλησε να αυτοσαρκαστεί, αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη. Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: "Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι"».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgiorgostragas%2Fposts%2F475448937273533&show_text=true&width=500

Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως ''ψιλικατζής''. Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων. Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας», είχε γράψει σε ανάρτησή του. Οπως είχε σημειωθεί, τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του κόλλησαν κορονοϊό από πλήρως εμβολιασμένο στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού Crash, που δεν υποβαλλόταν σε rapid test, επειδή ένιωθε ασφάλεια!

Τα ρεπορτάζ για την υγεία του Παπανδρέου και το ξύλο στο νοσοκομείο

Μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες που τον σημάδεψαν στην καριέρα του, ήταν ένα ένα περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν ως απεσταλμένος του «Ελεύθερου Τύπου», είχε μεταβεί στο Λονδίνο για να καλύψει το ρεπορτάζ από το νοσοκομείο «Χέρφιλντ» για την εξέλιξη της υγείας του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε, λοιπόν, στη διάρκεια των ανταποκρίσεών του σχετικά με τη νοσηλεία και την εξέλιξη της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου, η κυβέρνηση ήρθε σε αντιπαράθεση με την εφημερίδα του. Αιτία ήταν ότι στις ανταποκρίσεις του, ο Γιώργος Τράγκας φερόταν να παρουσιάζει την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους υπόλοιπους ανταποκριτές των εφημερίδων.

Επίσης, σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί με γροθιές στον Γιώργο Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου!

Η στροφή του στην πολιτική

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο  Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πατριωτικού δεξιού κόμματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» και είχε χαρακτηρίσει την ιδέα του ως μία λύση για τον Ελληνα πολίτη που θα βασιστεί στην πίστη και την αλληλεγγύη. Τη συμμετοχή του στο νέο κόμμα, είχε επιβεβαιώσει και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Σκοπός του, όπως είχε υποστηρίξει, ήταν να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Παράλληλα, ήρθε σε συμφωνία για συνεργασίες με το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, την Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, το Κόμμα Δανειοληπτών -Ταυτότητα Κεντρώων, το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, το κόμμα Δημοκρατικά Ενωμένων Πολιτών, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, καθώς και μεμονωμένοι πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ελληνικής Λύσης.

Οι «Ελεύθεροι Ανθρωποι» συνεργάστηκαν με τη Ραχήλ Μακρή, ενώ υπήρξαν επαφές και με τον πρώην δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος αν και δήλωνε θετικός, τελικά αφιερώθηκε περισσότερο στις επαγγελματικές - καλλιτεχνικές του δραστηριότητες. Ο «γάμος» με τη Ραχήλ Μακρή, όμως, κράτησε για λίγους μήνες, αφού τον περασμένο Απρίλιο, ο Γιώργος Τράγκας τη διέγραψε από το κόμμα του, έπειτα από το σχόλιό της για τον θάνατο δημοσιογράφου: «Μας άδειασε τη γωνιά»! Πάντως, η ίδια είχε ισχυριστεί ότι από το 2017 έχει το δικό της κόμμα που είναι το «Μέτωπο Νίκης». Ωστόσο, κατά τους επόμενους μήνες σημειώθηκαν αποχωρήσεις από το σχηματισμό με κυριότερες αυτές του Νίκου Νικολόπουλου και Νίκου Καραχάλιου.

Η σχέση του με τις γυναίκες 

Ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας bon viveur, λάτρης των απολαύσεων,  της καλής ζωής και φυσικά των... γυναικών: Ο ίδιος άλλωστε δεν έκρυβε την αδυναμία του στις όμορφες γυναίκες και μάλιστα μέσα από συνέντευξή του είχε επιβεβαιώσει τη σχέση του με την ''ωραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα'', όπως χαρακτηριστικά είχε πει. Σε συνέντευξή του στο «ΕΓΩ! Weekly», είχε αποκαλύψει: «Δεν έχω κάνει ποτέ σεξ με Ελληνίδα πολιτικό, αλλά είχα επαφές με μερικές διάσημες ηθοποιούς, όχι πολλές όμως. Κάποτε είχα στα κρυφά σχέση με την ωραιότερη γυναίκα που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, είχε κάνει τότε περίπου διακόσια εξώφυλλα. Ήμαστε πολύ ερωτευμένοι. Δεν είχα παρτίδες με επώνυμες. Δεν κυνηγούσα μοντέλα. Μου προέκυψαν μία δύο, αλλά δεν έπασχα από… επωνυμίτιδα στις σχέσεις μου. Εγώ πήγαινα με απλές κοπέλες, του λαού. Από παιδί έχω κάνει παρέα με νοσοκόμες, καθαρίστριες και ό,τι άλλο θες».

Η επιθυμία του να υιοθετήσει παιδί 

Ηταν τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο Γιώργος Τράγκας σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στη Νανά Παλαιτσάκη, ανέφερε πράγματα και για την προσωπική του ζωή. Αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ να υιοθετήσει με την εδώ και 16 χρόνια σύντροφό του ένα παιδί, καθώς ο Θεός δεν τους έδωσε ένα. «Αν και το έχω κυνηγήσει, είναι μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Επειδή έχω τη πιο "καυτή" και δεμένη σχέση με την συντρόφισσα μου Μαρία Καρρά και ξεπεράσαμε τα 16 χρόνια, ο Θεός δεν ήθελε να μας δώσει ένα παιδί. Σκεφτόμουν γιατί όχι; Αλλά δεν πρέπει να είσαι λιγότερο από 40 χρόνια με ένα παιδί. Εγώ είμαι ήδη 67 (σ.σ. το 2016). Ο νόμος σ' εμένα κολλάει''. Στην ερώτηση για το ποια είναι τα μεγαλύτερα προσωπικά λάθη που έχει κάνει στη ζωή του, εκείνος με ειλικρίνεια δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να ήταν περισσότερο πατέρας όταν ήταν πιο νέος. «Ήμουν περισσότερο επαγγελματίας. Ήμουν ρεπόρτερ. Ήμουν δημοσιογράφος. Ταξίδευα σε όλο το κόσμο». 

Η μεγάλη του θέληση για ένα παιδί, είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης και στην εκπομπή «Όλα πρώτη φορά» με τον αείμνηστο Θέμο Αναστασιάδη. Οντας δύο φορές παντρεμένος με την Μαρία Καρρά αποκάλυψε πως σκεφτόταν να μεγαλώσει την οικογένειά του: «Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα ή δύο παιδιά, ενώ έχω παιδιά και εγγόνια. Σκέφτομαι μέσα στη κρίση, δεν ξέρω αν επιτρέπεται γιατί δεν έχω την ηλικία την κατάλληλη, η γυναίκα μου όμως δεν είναι μεγάλη, είναι νέα γυναίκα.

Η επιστροφή του στα τηλεοπτικά δρόμενα

Επειτα από μια αρκετά μεγάλη απουσία από την τηλεόραση, ο δημοσιογράφος τον περασμένο Φεβρουάριο, έκανε το δικό του «come back» μέσα από τη συχνότητα του Action 24, αναλαμβάνοντας καθημερινή και εβδομαδιαία εκπομπή. Εκρηκτικός, με το δικό του φανατικό κοινό να τον ακολουθεί, γύρισε στον χώρο που τον έκανε να αισθάνεται πάντα άνετα με την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής». Η εκπομπή του περιελάμβανε τα καυστικά του σχόλια, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, οικονομικά και ιατρικά θέματα. Ιδιαίτερα μάλιστα, λόγω και της δικής του πάθησης, έδινε συχνά πληροφορίες για τους διαβητικούς, την παχυσαρκία που αποτελεί βασικό αίτιο του διαβήτη και όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις σύγχρονες μεθόδους αντιγήρανσης. Ωστόσο, κάποιες εκπομπές του κατά καιρούς είχαν δεχτεί έντονη κριτική για ακροδεξιό περιεχόμενο, κυρίως λόγω της φιλοξενίας υποψηφίων της «Χρυσής Αυγής».

Τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη

Ο Γιώργος Τράγκας απασχόλησε, όμως την κοινή γνώμη και για ορισμένα οικονομικά σκάνδαλα. Τον Οκτώβριο του 2012, το όνομά του περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια παραδέχθηκε και ο ίδιος πως είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Το Μάιο του 2014 σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία του, ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρεται να μην είχαν δηλωθεί νόμιμα.

Αντίστοιχα, το 2016 βρέθηκαν υπεράκτιες εταιρίες στο όνομά του σύμφωνα με δημοσιεύματα για τη πολύκροτη υπόθεση των Εγγράφων του Παναμά.

Αυτός ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στις γειτονιές του Μεταξουργείου. Ο πατέρας του ήταν γιατρός (γυναικολόγος), αλλά ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να βαδίσει στα βήματα της ιατρικής γιατί από μικρός είχε το... μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Αυτό ήταν που του άρεσε περισσότερο και τελικά τον κέρδισε, γι' αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση ότι άρχισε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάστηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ παράλληλα κάλυπτε τα αθλητικά στη «Μεσημβρινή».

Ο μεγαλύτερος σταθμός στην πορεία του όμως ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία  εργάστηκε για πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων, υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, προτού ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, όμως, στο χώρο του τύπου διατέλεσε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva», η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, ενώ στον νέο ΣΚΑΪ παρουσίασε τον «Ελεύθερο Σκοπευτή». Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον «Ελλάδα 94.3», ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό «Crash», τον διαδικτυακό σταθμό «Crash Radio». Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8 από όπου έφυγε μετά το «διαζύγιο» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA