Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με φωτογραφίες που παρουσίασε η Real News να τους δείχνουν να κρατούν όπλα, μετά τα μαντζούνια, τις πέτρες και το λάδι για τον κορονοϊό. Στις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα η Real News και προκάλεσαν έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρατούν όπλα και φορούν στολές παραλλαγής. 

Διαβάστε ακόμη: Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Ποιοι είναι οι 11 που άρπαξαν τον γυμνασιάρχη στην Πιερία

Δύο είναι οι εκπαιδευτές της ομάδας, οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση και με την οργάνωση του Ιερού Λόχου στην Θεσσαλονίκη. «Ομοϊδεάτες μου σας είπα πρέπει να τους ξεχωρίζετε. Ο καθένας μπορεί να πάρει ένα καρτελάκι να δηλώνει θεματοφύλακας και να σκοτώνει τον κόσμο», υποστήριξε εκπρόσωπός τους σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Προσπαθούν να φτιάξουν παρα-αστυνομία

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας. «Η αρπαγή είναι σοβαρό κακούργημα και μπορεί να τους στείλει και στη φυλακή. Οργανώνονται μέσα από τα social media για να κάνουν αυτά που κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με σοβαρές παραβάσεις του Ποινικού Δικαίου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει παρα-αστυνομία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αυτή η ομάδα προσπαθεί μέσα από αυτά που πιστεύει να δημιουργήσει μια παρα-αστυνομία», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας. Για να προσθέσει: «Αυτά είναι στοιχεία ζούγκλας, όχι μιας δομημένης κοινωνίας. Διαπράττουν σοβαρά ποινικά αδικήματα. Δεν με ανησυχεί το γεγονός. Όποιος ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, συλλαμβάνεται».

Γεωργιάδης για «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: «Σχεδόν σε επίπεδο τρομοκρατικής οργάνωσης»

Η ιστορία με τους αρνητές του κορονοϊού που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που έφτασαν μέχρι και το σημείο να «συλλάβουν» γυμνασιάρχη στην Πιερία, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκίνησε ως μια παρωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, είναι διαφορετικό να βλέπεις κάποιους να φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα, που είναι προφανώς γελοίο αλλά όχι ποινικό αδίκημα και είναι άλλο να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές. «Αυτό τους αναβιβάζει σε επίπεδο σχεδόν τρομοκρατικής οργάνωσης», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, διαμηνύοντας πως όποιος τολμήσει να παραβιάσει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεών του. «(…) και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να μην το έχουν καταλάβει, γιατί το μυαλό τους προφανώς είναι λίγο θολό. Πάνε με βαριές κατηγορίες. Δεν πάνε για να πάρουν ένα πρόστιμο, πάνε για να μπουν φυλακή», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA