Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που καταγράφονται διαρκώς νέα κρούσματα και στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα πέντε κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της τέταρτης δόσης για τον κορονοϊό σε ένα έτος, όπως συμβαίνει δηλαδή και με τη γρίπη.

Διαβάστε ακόμηΕμβολιασμός: Παρενέργειες και αλλεργίες στα παιδιά από 5 έως 11 ετών - Υπό εξέταση η 3η δόση σε εφήβους

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου: «Η λύση που θα ικανοποιούσε θα ήταν να χρειαστεί τέταρτη δόση στον χρόνο όπως κάνουμε στον εμβολιασμό της γρίπης. Δηλαδή, οι τρεις δόσεις να είναι ο κανονικός εμβολιασμός και η τέταρτη ο επαναληπτικός».

Επιπλέον, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι για τους νοσήσαντες, αντί να δίνεται η δόση στους έξι μήνες μετά τη νόσηση, θα δίνεται στους τρεις μήνες ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί και διπλός εμβολιασμός μετά τους τρεις ή έξι μήνες. Πάντως, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η χώρα μας εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 6.795.000 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,7% του πληθυσμού, έναντι 66,8% του μέσου όρου της ΕΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA