Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την πρώτη καταγγελία πρώην συντρόφου του για διαρροή ροζ βίντεο σε ιστοσελίδες πορνογραφικού χαρακτήρα, όλο και περισσότερες κοπέλες μιλούν ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο τις προσέγγιζε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Το πρώην μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» θα καθίσει τον προσεχή Φεβρουάριο στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που αφορούν την ερωτική ζωή, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Παραπολιτικών. 

Διαβάστε ακόμη: Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τα κενά στο νόμο και η εμπορική εκμετάλλευση των βίντεο που θεωρείται κακούργημα

Η μήνυση σε βάρος του από την 30χρονη καταγγέλλουσα είχε κατατεθεί ήδη από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδημίας το δικαστήριο λάμβανε συνεχώς αναβολές. Η τελευταία ήταν φέτος τον Σεπτέμβριο, οπότε και ο παρουσιαστής δεν εμφανίστηκε καν στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κατηγορεί τους χρήστες του διαδικτύου ο θείος του 

Ο θείος του Στάθη Παναγιωτόπουλου έκανε λόγο για «φαρισαίους» οι οποίοι παρακολουθούσαν το κανάλι του και τώρα είναι έτοιμοι να του χιμήξουν. «Τώρα βρήκαν ευκαιρία οι «Φαρισαίοι» της κοινωνίας στην οποία ζούμε να κατηγορήσουν δημόσια ό,τι μέχρι τώρα απολάμβαναν ιδιωτικά. Ζούμε σε μία κοινωνία φαρισαϊκή και οι «φαρισαίοι» χαίρονται με την ταλαιπωρία των άλλων. Εννοώ όσους γενικά διασκεδάζουν με τις κακουχίες των τρίτων. Κι όσοι βρήκα ευκαιρία να δημοσιοποιήσουν τις καταγγελίες τους για πράγματα τα οποία μέχρι τώρα απολάμβαναν ιδιωτικώς», είπε ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, θείος του παρουσιαστή.

«Αυτοί οι οποίοι σήμερα κατηγορούν ή νιώθουν ότι ενοχλήθηκαν από την εκπομπή του Στάθη είναι όσοι κατά τη διάρκεια της εκπομπής απολάμβαναν τα πορνό τα οποία εξέπεμπε το κανάλι. Αυτή ήταν μία εκπομπή της οποία εξέπεμπε ένα κανάλι, την απολάμβανε κόσμος, αλλά τώρα βρίσκουν την ευκαιρία να πουν ότι δυσαρεστήθηκαν».

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τα κενά στο νόμο και η εμπορική εκμετάλλευση των βίντεο 

Στα «μαλακά» θα πέσει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, αν καταδικαστεί μελλοντικώς για την ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο πρώην συντρόφου του σε πορνογραφικά σάιτ, καθώς η αποτρόπαια πράξη του παρουσιαστή υπάγεται στις διατάξεις περί παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, το οποίο θεωρείται πλημμέλημα, σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους. Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης στο Mega για να θεωρηθεί κακούργημα θα πρέπει να αποδειχτεί πως υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση. Με άλλα λόγια, μόνο αν ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κερδίσει περισσότερα από 125.000 ευρώ θα μπορούσε να καταδικαστεί με πολλά χρόνια κάθειρξης.

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το ΟΚ για την περαιτέρω επεξεργασία», τονίζει ο κ. Μαρακάκης προσθέτοντας πως «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου. Οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης». Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αν δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA