Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τσουνάμι μολύνσεων που θα φέρει τσουνάμι θανάτων έκανε λόγο ο καθηγητής-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. Ο κ. Παυλάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες» υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεννοηθεί με τους ειδικούς επιστήμονες και να επιβάλλουν ένα lockdown, καθώς σε έναν μήνα, η κατάσταση δεν θα... συμμαζεύεται.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Αποτελεσματική έως 85% η ενισχυτική δόση εμβολίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η μετάλλαξη Ομικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι μολύνσεων από κορονοϊό τον Ιανουάριο υπογραμμίζοντας «ότι το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο» και πρόσθεσε ότι όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε κι έριξε το... μπαλάκι στην κυβέρνηση, η οποία διατείνεται ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσει.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Ομικρον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σημειώνοντας ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε 130 νεκρούς και φέτος έγραψε νέο ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους. «Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες. Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα "παίξουν" οι γιατροί», είπε ο κ. Παυλάκης.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς διαβλέπει να υπάρχουν προβλήματα και στον εφοδιασμό, όπως για παράδειγμα μην έχουμε επάρκεια σε rapid test ή άλλα υλικά που χρειάζονται τα νοσοκομεία. «Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA