Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, η εφαρμογή των οποίων θα ξεκινήσει από τις 06:00 της Παρασκευής, 24 Δεκεμβρίου. Οι ανακοινώσεις δεν είχαν κάποια έκπληξη καθώς συμπορεύτηκαν πλήρως με τις εισηγήσεις των ειδικών, που έγιναν εν όψει της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με τις Αρχές τα νέα μέτρα θα έχουν δύο στάδια εφαρμογής. Αρχικά θα ξεκινήσουν τα τέσσερα μέτρα, όμως αναμένονται περισσότερα από τις 3 Ιανουαρίου, όταν θα επανεκτιμηθεί και η κατάσταση στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός - Αποκάλυψη: Εβδομαδιαίο δωρεάν τεστ για εμβολιασμένους και άμεσα η ταυτότητα στο wallet

Aναλυτικά από αύριο (24/12) και ώρα 06:00 έως τις 2 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα έχουν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και σε γυμναστήρια)
  • Υποχρεωτική διπλή μάσκας ή μάσκα υψηλής προστασίας (μάσκα ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ
  • Απαγορεύονται οι εορταστικές εκδηλώσεις από Δήμους
  • Υποχρεωτικά τεστ σε όσους ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  • Σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Νέα μέτρα και από τις 3 Ιανουαρίου

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα νέα μέτρα δεν θα παραπέμπουν σε lockdown ενώ δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά των SMS. Παράλληλα διευκρίνισε πως θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία. Όπως σημειώθηκε τα συγκεκριμένα μέτρα θα αφορούν την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία και μια σειρά από δραστηριότητες που δεν κρίνονται αναγκαίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA