Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μετάλλαξη Ομικρον «χτυπά» και τη χώρα μας με τους ειδικούς να μελετούν τα δεδομένα και να κάνουν λόγο ακόμη και για 700 ημερήσια κρούσματα του συγκεκριμένου στελέχους το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στην Αττική, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, τα κρούσματα της Ομικρον δεκαπλασιάστηκαν, με βάση τα λήμματα, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Όμικρον: Συμπτώματα πρώτου 48ωρου και πότε μπαίνουμε σε 4ήμερη καραντίνα

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού δείχνει πως εξαπλώνεται με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό ενώ η αντίστοιχη εικόνα και από τα λήμματα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη διασπορά της στη χώρα. Την ίδια στιγμή ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την ανησυχία του για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον εκτιμώντας πως 500-700 από τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας, αφορούν το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού. Παράλληλα, προέβλεψε πως την Τρίτη ή την Τετάρτη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού θα ξεπεράσει τις 9 χιλιάδες! «Μετά τα Φώτα είναι η κρίσιμη περίοδος», συνέχισε ο κ. Τζανάκης, επισημαίνοντας πως αν υπάρξει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων θα είναι αναπόφευκτη.

«Βρισκόμαστε προ καταιγίδας»

Τον προβληματισμό του για την έκρηξη των κρουσμάτων είχε εκφράσει νωρίτερα και ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. «Η Όμικρον όπου έχει πάει έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε 10-12.000 κρούσματα. Δεν ξέρουμε πότε αλλά θα συμβεί. Αυτό που μας απασχολεί είναι η πίεση στο ΕΣΥ γιατί το νέο στέλεχος έχει διαφορετικό προφίλ.  Έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ανοσίας πάνω από το 70%, ο κόσμος συνεργάζεται με τον εμβολιασμό και περιμένουμε να βοηθήσει και με τα self test»είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. Ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση προ καταιγίδας. Η Όμικρον είναι εδώ, η διαφορά μας με το Λονδίνο που είδε τα κρούσματα πέντε φορές πάνω είναι ότι έχουμε κάποια μέτρα»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA