Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση, στο Ντράφι. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία εκτιμούν μάλιστα ότι οι επόμενες ώρες θα είναι αρκετά κρίσιμες για την υπόθεση. Γι' αυτό και σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους ώστε να φτάσουν βήμα προς βήμα στην απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση

Διαβάστε ακόμη: Απαγωγή επιχειρηματία: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ο τρόπος δράσης των κακοποιών – Διαπραγματεύσεις για τα λύτρα

Η υπόθεση της απαγωγής του είναι περίπλοκη και είναι πολύ πιθανό οι αστυνομικοί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να φτάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, λένε ότι η διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους δράστες να έχουν ζητήσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ζητούμενο είναι ο επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών να επιστρέψει ασφαλής στην οικογένειά του. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι απαγωγείς είναι 4 ή 5 και εντοπίζουν σημάδια ερασιτεχνισμού στον τρόπο δράσης τους. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι δράστες παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, ο οποίος έτρωγε σε ταβέρνα με φίλους, ενημέρωσαν και τους συνεργούς τους και τα μεσάνυχτα τον απήγαγαν. Λίγη ώρα αργότερα, σε περιοχή στα Σπάτα εντοπίστηκαν δυο καμένα οχήματα και ένα κινητό. 

Την καταγγελία της απαγωγής έκανε στην Αστυνομία οικείο πρόσωπο του θύματος, καθώς μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο τη στιγμή του συμβάντος, άκουσε την ιαχή «βοήθεια» και στη συνέχεια κι άλλες συνομιλίες.

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00:02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν. Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομί

Οι δράστες φέρονται να έστειλαν στην οικογένειά του και μέσω εφαρμογής φωτογραφίες του απαχθέντα, ο οποίος είναι δεμένος πισθάγκωνα, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με τον ALPHA, οι απαγωγείς έστειλαν το εξής μήνυμα στον αδερφό του επιχειρηματία: «μην πας στην αστυνομία θα πάθεις κακό». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απαγωγείς έχουν στείλει μηνύματα από διαφορετικούς αριθμούς. Οι αναλυτές της αστυνομίας εκτιμούν πως είναι καλό το γεγονός ότι οι απαγωγείς επικοινώνησαν σύντομα και αποτελεί «κλειδί» να πειστούν για την πραγματική οικονομική επιφάνεια του επιχειρηματία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA