Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπλόκο σε κάθε μορφής επισκεπτηρίου έβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τις επόμενες δύο εβδομάδες, έπειτα από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Διαβάστε ακόμη: Αρτα: Κερδίζει τη μάχη ο 16χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Για την ακρίβεια, την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 100 υγειονομικοί είχαν πέσει θύμα της πανδημίας και τέθηκαν σε καραντίνα με αποτέλεσμα να παρατηρείται πρόβλημα ακόμα και στη λειτουργία του νοσοκομείου. Παράλληλα, εκτός από τα επισκεπτήρια προς τους ασθενείς, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να απαγορέψει την είσοδο και στους ιατρικούς επισκέπτες. 

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και ένα από τα κορυφαία που έχουν τεθεί στη μάχη της πανδημίας διαθέτοντας πολλές κλίνες covid, χειρίζεται καθημερινά υποθέσεις κρουσμάτων με αποτέλεσμα να απασχολεί τεράστιο αριθμό του προσωπικού μόνο για τις θεραπείες του κορονοϊού. Φυσικά, τα προβλήματα εστιάζονται όχι μόνο στον Ευαγγελισμό, αλλά και σε ολόκληρο το ΕΣΥ, καθώς ταυτόχρονα, βρίσκεται σε έξαρση η μετάλλαξη Ομικρον που εμφάνισε ραγδαία μορφή μεταδοτικότητας. 

Εάν σε όλα αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι περίπου 6.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ έχουν μπει σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στο πλαίσιο του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το πρόβλημα ακόμα και για τη λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. 

Φυσικά, το πρόβλημα μεταφέρεται πλέον και στους πολίτες που έχουν κάποιον συγγενή σε νοσηλεία (ακόμη και σε εκτός covid) στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα μπορούν ούτε να έρθουν σε επαφή μαζί τους, αλλά ούτε και να τους παρέχουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA