Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρόθεση της πολιτείας να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης σημειώνοντας πως εξετάζονται όλα τα σενάρια ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σήμερα, Τρίτη, είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων όπου θα εκτιμηθούν τα δεδομένα με τους ειδικούς να προχωρούν σε εισηγήσεις αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Αποφάσεις για το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου - Τα μέτρα που εξετάζονται για τους μαθητές

«Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών σήμερα, θα συζητηθεί το θέμα των ελέγχων για εκπαιδευτικούς και μαθητές και αν χρειαστεί με τα νέα δεδομένα κάποια πιθανή τροποποίηση πρωτοκόλλων. Αφού η κυβέρνηση ακούσει τις εισηγήσεις μετά θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, πολύ σύντομα. Εκτιμώ ότι μέχρι αύριο θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Είμαστε έτοιμοι και εξετάζουμε όλα τα σενάρια» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Κόπτσης.

Επισήμανε, δε, πως ο χώρος του σχολείου έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλέστατος για τους μαθητές.  «Έχει ένα τέτοιο οριοθετημένο πλαίσιο, που με την τήρηση των μέτρων, που έχει γίνει απαρέγκλιτα και ευχαριστούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για αυτό, όπως έχουν δείξει τα στοιχεία, εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών μας. Το τελευταίο διάστημα με το πρωτόκολλο που ίσχυε είχαμε μείωση των κρουσμάτων από 11.000 στα 8.000 και ο αυξημένος αριθμός τέστινγκ, πλέον των 32 εκατ. που διατέθηκαν, ανίχνευσαν το 84,5% των θετικών κρουσμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο. Και μετά τις γιορτές το ποσοστό αυτό είναι στο 49%, που δείχνει πόσο πολύ το ανοιχτό σχολείο με το αυξημένο τέστινγκ εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών».

Ανέφερε μάλιστα πως σε ένα σύνολο 81.000 τμημάτων, 200 είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ το Υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα εδώ και 1 χρόνο, να εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση σε ένα τμήμα που αναστέλλει την λειτουργία του αν όχι την ίδια μέρα, την επόμενη. «Θα υπάρχουν στην φαρέτρα μας τα όπλα για την αντιμετώπιση όλων των δεδομένων», απάντησε ο κ. Κόπτσης ερωτηθείς πώς θα διαχειριστεί το υπουργείο ελλείψεις εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικοί.  «Ο στόχος είναι την Δευτέρα να είναι οι μαθητές στο σχολείο και κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA