Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηλίας Γκιώνης: Μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με εκπαίδευση πάνω στη λοίμωξη HIV, που έχει κάνει αρκετές δουλειές για να επιβιώσει, διοργανωτής συσσιτίων και «cis ομοφυλόφιλο αγόρι». Μπορεί να είναι μόλις 24 ετών αλλά το όνομά του έχει εμπλακεί στις μεγαλύτερες υποθέσεις - καταγγελίες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και αφορούν τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τον βιασμό 24χρονης σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αναγνωρίστηκε και δεύτερο άτομο - «Θα το φτάσω μέχρι τέλους» λέει το θύμα

Ο Ηλίας Γκιώνης γεννήθηκε το 1998 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα. Οι γονείς του χώρισαν, όταν ήταν 5 ετών και «η μητέρα μου έφυγε για την γενέτειρά της, την Πολωνία και ουσιαστικά δεν την γνώρισα ποτέ, δεν την θυμάμαι». Όταν ήταν 17 ετών και ενώ είχε ήδη μετακομίσει με τον πατέρα του στην Καλαμάτα, τον έδιωξε από το σπίτι «επειδή είμαι γκέι και έτσι ήρθα στην Αθήνα. Εκεί δεν βίωσα σε μεγάλο βαθμό ομοφοβία από τον περίγυρό μου, όμως εδώ άρχισε να γίνεται πολύ έντονο». 

Πριν από 4 χρόνια ο Ηλίας Γκιώνης γράφτηκε ξανά σε σχολείο των Πετραλώνων αυτή τη φορά, για να τελειώσει την Γ’ Λυκείου που δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε επειδή εργαζόταν. Με αφορμή τις εκλογές για το 15μελες, εξομολογήθηκε πως είπε στην ομιλία του στο προαύλιο πως είναι ομοφυλόφιλος, οι συμμαθητές του τον έβγαλαν πρώτο σε ψήφους αλλά αντέδρασαν γονείς. 

Το βίντεο είχε γίνει viral και ο Ηλίας Γκιώνης ενημέρωσε πως κάποιοι γονείς έτρεξαν στο σχολείο να παραπονεθούν για το «ούφο από τον Υμηττό με τα πορτοκαλί μαλλιά…».

«Ζήτησα βάσει καταστατικού οι υποψήφιοι για το 15μελες, ήταν περίπου 50, να μιλήσουν πριν την ψηφοφορία για το τι πιστεύουν, τι εκφράζουν. Μίλησα και εγώ, έβγαλαν έναν λόγο στο προαύλιο του σχολείου. Είπα το τι θέλω και τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται στην κοινότητα του σχολείου. Ότι είμαστε μία κοινότητα μέσα στην κοινότητα της χώρας, πως πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη ακόμα και αν δεν συμπαθούμε ο ένας τον άλλο. Είπα ότι είμαι ένα cis ομοφυλόφιλο αγόρι για να πω ότι ξέρω πως είναι να δέχεσαι bullying στο σχολείο και εγώ δέχομαι από μικρή ηλικία, δέχομαι και σε αυτό το σχολείο που είμαι τώρα. Και είπα πως αν είμαι στο 15μελές δεν θα αφήνω να συμβαίνουν τέτοια» είχε αποκαλύψει για το περιστατικό σε συνέντευξή του στο EPSILON το 2017.

«Βγήκαν τα αποτελέσματα, με κάλεσε ο διευθυντής στο γραφείο του και πήγα ανυποψίαστος. Νόμιζα πως ήθελε να μου πει συγχαρητήρια. Μου είπε “τι έκανες; Μου άναψες φωτιές”. Του είπα "επειδή ανέφερα ότι καπνίζουμε στο σχολείο με την ανοχή των καθηγητών"; Και μου απάντησε “όχι, επειδή είπες πως είσαι γκέι”. "Δεν είμαι γκέι είμαι ένα cis ομοφυλόφιλο αγόρι και έχει διαφορά του απάντησα"», συνέχισε. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο διευθυντής του είχε πει πως «ήξερε τι παιδί είμαι και μου ζήτησε να μην προκαλώ. Του είπα "ωραία, τα δέχομαι αυτά που λέτε". To ότι δήλωσα ότι είμαι ομοφυλόφιλος δεν είναι κακό να το μαθαίνουν τα παιδιά. Τα ίδια παιδιά που ακούν τη λέξη ομοφυλόφιλος μια χαρά ήξεραν να λένε για το τι κάνω στο κρεβάτι μου, καθόλου αθώα δεν είναι τα παιδιά».

https://www.instagram.com/p/Bzfx7UdA7Zo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Ηλίας Γκιώνης μετά την δημοσιότητα που είχε πάρει το περιστατικό, δημοσίευσε βίντεο και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και «τελικά την τελευταία ώρα των μαθημάτων κανόνισαν μία συνέλευση γονέων και μαθητών. Μίλησα με δύο γονείς από τον σύλλογο. Μου είπαν ότι με στηρίζουν απόλυτα και δεν θα αφήσουν να συμβεί ξανά. Παρ’ όλα αυτά οι γονείς που παραπονέθηκαν, δεν ήρθαν να με δουν. Θα κάνω ό,τι μπορώ. Για εμένα δεν τελείωσε αυτό. Μου ζητήθηκε να κατεβάσω το βίντεο (...). Νιώθω χαρούμενος γιατί δεν κατάφερα μόνο να ακουστώ προς τα έξω και να βρω το δίκιο μου, κατάφερα να αγγίξω και πολλά παιδιά. Αυτό είναι κάτι πολύ μεγάλο, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. (...). Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Υπήρχαν πολλά αρνητικά σχόλια, είπαν πως ανέβασα το βίντεο για να με λυπηθούν και να γίνω διάσημος. Δεν ισχύει». 

GingerΕλα και Ζακ Κωστόπουλος 

Ο Ηλίας Γκιώνης συγκατοικούσε με τον Ζακ Κωστόπουλο δολοφονήθηκε το 2018. Ο Ζακ που ήταν γνωστός ως «Zackie Oh» είχε κάνει πρόταση στον Ηλία να τον «υιοθετήσει» τρόπον τινά για να κάνει τα πρώτα του βήματα στο σχέδιο μόδας, αφού του είχε εκφράσει την επιθυμία να σπουδάσει πάνω στον σχεδιασμό κουστουμιών για το θέατρο. Όταν ήταν 20 ετών μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή του το drag και η «GingerΕλα», με την οποία μέχρι σήμερα ο Ηλίας Γκιώνης συνυπάρχει αρμονικά. 

https://www.instagram.com/p/CDCFvNuJdMX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για αυτή τη περίοδο της ζωής του είχε πει στην Δανάη Μπάρκα: «Έτυχε με τον Ζακ να είμαστε συγκάτοικοι και ήταν αργότερα η drag μητέρα μου. Οπότε, όταν δολοφονήθηκε, ήταν σοκαριστικό για όλους και εμένα προσωπικά».

Bullying και «επίθεση από τα ΜΑΤ» 

Ο Ηλίας Γκιώνης είχε πει δημοσίως πως δεχόταν bullying λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού «βρίσιμο πρόσωπο με πρόσωπο, για το στυλ μου, επειδή κάνω παρέα με κορίτσια, τα κλασσικά στερεοτυπικά της Ελλάδας». Εκπαιδεύτηκε για να γίνει σύμβουλος σε άτομα που έχουν μολυνθεί με HIV ενώ διοργάνωνε συσσίτια κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Ευρέως γνωστός έγινε στις 23 Αυγούστου 2020, όταν περνώντας μπροστά από τη διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη κατήγγειλε πως άκουσε τους αστυνομικούς να τον περιγελούν προκλητικά για την εμφάνισή του. Τότε ήταν το «ντεμπούτο» των καταγγελιών που θα έκανε μέσω των social media, οι οποίες θα έπαιρναν μεγάλη δημοσιότητα. Η υπόθεση με τα ΜΑΤ ήταν και η πρώτη που είχε αναπαραχθεί ευρέως στα ΜΜΕ. 

«Τους ακούω να λένε ο ένας στον άλλο “γύρνα να τον δεις ρε, κοίτα τι φοράει”. Γυρνάω και τους λέω “συμβαίνει κάτι; Δεν το κρύβω ότι είμαι αδερφή αλλά αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να το κάνετε αυτό”» , είχε δηλώσει σχετικά στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Ήμουν μόνος μου, ήταν 6 και ήταν δυνάμεις των ΜΑΤ με ασπίδες, γκλοπ, όπλα. Ήμουν μόνος μου με μια πουκαμίσα, ένα καπέλο και δυο ψάθινα παπούτσια. Δηλαδή δεν είχα κάτι πάνω μου για να μπορέσω να τους απειλήσω», ανέφερε σχετικά με το περιστατικό στο Vice.

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων, όπου πέρασε μία νύχτα και στη συνέχεια κατηγορήθηκε για απειλή και εξύβριση εις βάρος αστυνομικού. Ο Ηλίας Γκιώνης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου και πήρε αναβολή. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της ενοχής του. «Ένιωσα χαρά που δεν είχα ξανανιώσει. Ακούγοντας το ‘’είναι αθώος’’, ένιωσα μια δικαίωση για όσους έχουν δεχθεί βία και δεν έχουν βρει το δίκιο τους» είχε δηλώσει στο MEGA μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ηλίας Γκιώνης και Τάσος Ξιαρχό 

Στα τέλη Οκτωβρίου του 2021, ο χορογράφος Τάσος Ξιαρχό δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο σχολίαζε αρνητικά μια κοπέλα που καθόταν στο διπλανό τραπέζι για τα κιλά της για το ρούχο που φορούσε ενώ παράλληλα έδειξε το πρόσωπό της στους χιλιάδες followers του. Αμέσως προκλήθηκε σάλος αλλά η συμπεριφορά του Ξιαρχό δεν ήταν κάτι νέο για τον Ηλία Γκιώνη που δημοσίευσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram παλαιότερα μηνύματα, τα οποία υποστήριξε ότι είχε λάβει από μαθητές του χορογράφου που τον κατηγορούσαν για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για bullying. Τότε ήταν που έγινε γνωστός σε ευρύτερη κλίμακα και ο λογαριασμός που διατηρεί στο Instagram o Ηλίας Γκιώνης @omikrosprigipakos, στον οποίο δημοσιεύτηκαν ακόμα δύο καταγγελίες για υποθέσεις που πήραν διαστάσεις. 

«Ο Τάσος έχει μια συνέπεια στο να αναπαράγει κακοποιητικό υλικό στο Instagram. Είναι στενάχωρο να γίνεται αυτό και ειδικά από άτομα που έχουν μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα 50.000 followers, ασκούν επιρροή στο πλήθος. Έχει υπάρξει ένα προηγούμενο με εμένα και τον Τάσο πριν από δύο μήνες. Έχουν υπάρξει πολλά… Έχει ανεβάσει ανήλικο κοριτσάκι στην παραλία… Αυτό που έγινε με εμάς είναι ότι του έκανα μια δημόσια κριτική στο Instagram και ακολούθησε μια προσωπική διαμάχη μεταξύ εμού και του Τάσου, όπου ξεκίνησε να με βρίζει» είχε δηλώσει ο Ηλίας Γκιώνης στον ΑΝΤ1. 

«Και επειδή ο κόσμος το έβλεπε αυτό στο Instagram, άρχισε να μου στέλνει καταγγελίες εναντίον του Τάσου κι εγώ ξεκίνησα να τις ανεβάζω και να κάνω stories με αυτά που μου έστελνε ο κόσμος. Ο Τάσος συνέχισε να με βρίζει, έψαχνε να βρει πού μένω και όλα αυτά υπάρχουν στο δικό μου προφίλ στο Instagram. Το ένα κομμάτι ήταν κοπέλες που έχουν υπάρξει μαθήτριες του Τάσου στις σχολές, όπου έχουν δεχθεί “χονδροφοβία”. Και αγόρια μαθητές του, οι οποίοι έχουν δεχτεί και live και μέσω μηνυμάτων σεξουαλική παρενόχληση από τον Τάσο», είχε δηλώσει για τον Τάσο Ξιαρχό. 

Στάθης Παναγιωτόπουλος 

Το κουβάρι με τις καταγγελίες εις βάρος του πρώην συμπαρουσιαστή του ΑΝΤ1 άρχισε να ξετυλίγεται όταν τον Δεκέμβριο του 2021, 30χρονη εμπιστεύτηκε τον Ηλία Γκιώνη για να κοινοποιήσει την ιστορία της. «Ακολουθεί η καταγγελία μίας κοπέλας που έπειτα από την συζήτηση που είχαμε εδώ και αρκετές εβδομάδες και μετά από την συγκατάθεσή της μου ζήτησε να κοινοποιήσω την ιστορία. Η κοπέλα έχει κινηθεί νομικά, ωστόσο επειδή δεν την στηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον και ο θύτης είναι δημόσιο πρόσωπο, θέλει να παραμείνει ανώνυμη και θα το σεβαστούμε» ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε το χρονικό της περιπέτειας της κοπέλας αλλά και το όνομα του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Εκείνη η ανάρτηση αποτέλεσε το ντόμινο εξελίξεων που έγιναν το επόμενο διάστημα, με τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον παρουσιαστή να πληθαίνουν και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο. 

«Αρχικά έλαβε την πληροφορία μέσω κοινής μας φίλης ότι υπάρχει μία κοπέλα που θέλει να με δει από κοντά για να μου αναφέρει μία καταγγελία για ένα δημόσιο πρόσωπο. Έτσι βρέθηκα με την κοπέλα να πιούμε έναν καφέ και να μου εξηγήσει τι έχει συμβεί. Συναντηθήκαμε, μου είπε αναλυτικά την ιστορία. Μου έδειξε τη δικογραφία και ό,τι έχει κάνει δικαστικά εναντίον του. Υπήρχε ένα διάστημα που το συζητούσαμε, υπήρχαν ενδοιασμοί, γιατί ήταν αρκετά φοβισμένη. Εγώ φρόντισα να είμαι δίπλα της, να έχουμε επαφή όλες τις ημέρες μέχρι που αποφάσισε να μου πει το οκ και να βγάλω την καταγγελία» είχε δηλώσει o Ηλίας Γκιώνης για την γνωριμία του με την πρώτη καταγγέλλουσα. 

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη 

Ο Ηλίας Γκιώνης ενεπλάκη και στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, όταν μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ενέπλεξε το όνομα γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος του έκανε μήνυση. «Ενημερώθηκα από την τηλεόραση ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον μου μετά από την μήνυση που κατέθεσε. Παράλληλα η έρευνα συνεχίζεται, εμπλέκονται πολιτικοί εκπρόσωποι σε αυτό το κύκλωμα όπως και παιδιά καθωσπρέπει εφοπλιστών. Είμαι καλά, η έρευνα συνεχίζεται και από εμένα και από επαγγελματίες στον χώρο δημοσιογράφους και σύντομα θα δημοσιοποιήσουν νέες εξελίξεις για την υπόθεση! Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και συνεχίζουμε δυναμικά!», ανέφερε.

https://www.instagram.com/p/CXRlwl3Lpi_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ταυτόχρονα αμφισβήτησε τα λεγόμενα της Ιωάννας Τούνη για τον άνθρωπο που διέρρευσε βίντεο από προσωπικές της στιγμές, υποστηρίζοντας εμμέσως πως η influencer ξέρει ποια είναι τα πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη, γύρω από την υπόθεση. «Το όνομα που έδωσε η κυρία Τούνη στη δημοσιότητα, αν κάνετε μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει πουθενά, δεν υπάρχει ούτε μία αναζήτηση που να βγάζει αυτό το όνομα αλλά γενικά δεν υπάρχει. Τώρα γιατί το επαναφέρει δεν ξέρω. Εγώ ένα πράγμα μπορώ να υποθέσω ότι η κυρία Τούνη για ακόμη μία φορά θέλει να τραβήξει τα βλέμματα από όλους εμάς που ψάχνουμε να βρούμε θέματα για την υπόθεση» είπε στο MEGA. 

«Με ενημερώνουν κορίτσια ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι και εχθές οι εν λόγω κύριοι καλούν σε πάρτι κοπέλες. Τα ονόματα που έχω συλλέξει είναι από διάφορους κλάδους. Υπάρχουν κάποιοι που ανήκουν στον αθλητισμό, στην πυγμαχία, υπάρχουν άτομα από ριάλιτι και το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν χρήματα και άκρες να το στηρίξουν αυτό. Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία, λαμβάνουν και αυτές μηνύματα. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους κι εγώ έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10. Και να μου ζητήσουν δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ από την ελληνική αστυνομία γιατί με την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει ότι υπάρχουν άτομα που καλύπτουν τους κυρίους αυτούς. Όλο αυτό το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και ονόματα πολιτικών, τα οποία είναι τεράστια και όπως με ενημερώνουν οι δημοσιογράφοι σύντομα θα βγουν στο προσκήνιο», ισχυρίστηκε ο Ηλίας Γκιώνης, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA