Μενού
  • Α-
  • Α+

Διεθνές κύκλωμα μαστροπείας με πλοκάμια και στην Κύπρο ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., μετά και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που ζητήθηκε. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια έρευνα που ξεκίνησε παράλληλα με την καταγγελία της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, για τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας άρχισε, όταν μία φίλη της Γεωργίας Μπίκα κατέθεσε ότι στο πάρτι υπήρχαν «κοπέλες που φαίνονταν εκδιδόμενες»

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στο φως οι καταθέσεις των τριών ανδρών που εμπλέκονται

Οι ελληνικές Αρχές, μάλιστα, κάνουν έρευνες γι' αυτό το κύκλωμα και εστιάζουν τις έρευνές τους σε γραφείο δημοσίων σχέσεων με έδρα την Αθήνα, που έχει, όμως, επαφές και με το εξωτερικό. Γι' αυτό και ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, του οποίου ζητήθηκε η εθελοντική συνδρομή από τον συνήγορο της 24χρονης, Θανάση Ζιώγα, ως προς το σχετικό σκέλος της υπόθεσης του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ζητεί να διαλευκανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για διεθνές κύκλωμα που δραστηριοποιείται και στην Κύπρο. 

Η καταγγελία έγινε στην Αθήνα, διαβιβάστηκε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστόφορο Χριστοφίδη, ο οποίος με επιστολή του στον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας αναφέρθηκε στην  ύπαρξη στη Μεγαλόνησο, παρομοίου κυκλώματος με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στη συμμετοχή Κυπρίων στο επίμαχο «πάρτι», αλλά και νεαρών γυναικών, οι οποίες είχαν έρθει από την Κύπρο.

«Η υπόθεση παίρνει άλλες διαστάσεις», ανέφερε ο δικηγόρος και κάλεσε τις ελληνικές εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές να βιαστούν για να μην τους προλάβουν οι εξελίξεις από την Κύπρο. Πρόκειται για κύκλωμα, το οποίο συνεργάζεται και με το εξωτερικό, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχολίασε ότι τα κυκλώματα μαστροπείας και ναρκωτικών πάνε «χέρι-χέρι». Χαρακτήρισε απαράδεκτη την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, όπως και την αποστολή του δείγματος στην Ελβετία σε κέντρο, το οποίο διερωτήθηκε αν είναι ιδιωτικό.

«Υπάρχει καθυστέρηση. Πώς θα ανοίξουν τα στόματα εάν τα αντανακλαστικά των Αρχών αργούν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς.

Πώς «ψαρεύουν» τις κοπέλες

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ψαράδες» που παρασύρουν τα κορίτσια, τα οποία εντυπωσιάζονται από τη μεγάλη ζωή, εθίζονται την κοκαΐνη – την οποία χαρακτήρισε «κυρίαρχο παράγοντα» στη Θεσσαλονίκη – που τελικά καταλήγουν στην πορνεία. Μάλιστα, υποστήριξε πως ίσως λόγω κορονοϊού η νύχτα έχει αλλάξει. Συγκεντρώνονται πλέον σε ξενοδοχεία και προσελκύονται νέες, κυρίως φοιτήτριες, ενώ έρχονται πολλοί από Αθήνα για διασκέδαση, όπου δρουν οργανωμένα κυκλώματα. «Πάντα υπάρχει ένα πρόσωπο οικείο που διοργανώνει, τις προσελκύει και μετά τις παραλαμβάνουν άλλοι», ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

Σε σχέση με την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ο ίδιος ανέφερε πως δεν της πήραν δείγμα αίματος, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εντός 12 - 18 ωρών και της πήραν μόνο ούρα. «Τα αποτελέσματα της χρωματογραφίας για τις τοξικολογικές βγαίνουν σε μια εβδομάδα, γιατί αργούν;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως ο βιασμός έχει αλλάξει και πρέπει να γίνονται οι κινήσεις των Αρχών άμεσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA