ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2022 12:48

Πάρτι με κορίτσια «πολυτελείας» σε ξενοδοχεία, σπίτια και γραφεία - Ερευνες για κύκλωμα μαστροπείας και στην Κύπρο

Οι καταγγελίες της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, για τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης φέρνουν έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών και στην Κύπρο - Τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας και τι καταγγέλλει η πρόεδρος των εκδιδόμενων Ελλάδας για τα πριβέ πάρτι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πάρτι με κορίτσια «πολυτελείας» σε ξενοδοχεία, σπίτια και γραφεία - Ερευνες για κύκλωμα μαστροπείας και στην Κύπρο
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Ερευνα για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών έχει ξεκινήσει και στην Κύπρο μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστόφορου Χριστοφίδη, στις οποίες αναφέρθηκε και ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς. Γι' αυτό και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε τις έρευνες, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες: «Η κυπριακή αστυνομία δεν έχει επίσημη καταγγελία ή άλλα στοιχεία που να εμπλέκουν την Κύπρο, αλλά στη βάση των δημοσιευμάτων έχει ξεκινήσει από χθες έρευνα για εμπλοκή Κύπριου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέου.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στο φως οι καταθέσεις των τριών ανδρών που εμπλέκονται

Η έρευνα των κυπριακών αρχών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας, διεξάγεται προς δύο κατευθύνσεις: Από τη μια η επαφή με το πρόσωπο που έχει κάνει τις καταγγελίες από τον οποίο αναμένονται λεπτομέρειες, η δεύτερη με αποστολή στις ελληνικές Αρχές μέσω Europol να μας διαβιβάσουν πληροφορίες ή μαρτυρίες για την Κύπρο ή για Κύπριο υπήκοο που είναι εμπλεκόμενος. «Έχουμε αναφορές και, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, κάποια πρόσωπα στέλνουν κοπέλες στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε μαρτυρίες ή στοιχεία παρά μόνο αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημείωσε ο κ. Ανδρέου, διευκρινίζοντας «μόνο όταν έχουμε στοιχεία θα επικοινωνήσουμε με πρόσωπα».

Video Loading...

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και θέλουμε να το διερευνήσουμε, είπε σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει παρόμοιες υποθέσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται διερεύνηση σε τόσο μεγάλη εμβέλεια που να απλώνεται και στο εξωτερικό. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι εάν χρειαστεί θα επικοινωνήσουν και με την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. «Το Ποινικό μας Δίκαιο είναι διαφορετικό και μόνο εάν υπάρξει κάτι χειροπιαστό θα προχωρήσει η έρευνα», σημείωσε ο Χρήστος Ανδρέου.

Διαλυνάς: Τα κυκλώματα όπως φαίνεται λειτουργούν πολύ μεθοδευμένα

Από την πλευρά του ο έμπειρος ποινικολόγος, Νίκος Διαλυνάς, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ και στο ThessToday.gr ότι «είναι μετά να απορεί κανείς για ό,τι συνέβη στο ξενοδοχείο; Τα κυκλώματα όπως φαίνεται λειτουργούν πολύ μεθοδευμένα, στοχεύουν νεαρά κορίτσια με δέλεαρ την καλή ζωή, εν συνεχεία ακολουθεί η κόκα, η εξάρτηση και τα πάρτι στα ξενοδοχεία». Και προσθέτει: «Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί είναι ότι τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν και λένε πολλά. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι σε αυτή την πόλη θα χάσουν τον ύπνο τους».

Video Loading...

«Γίνονται πάρτι σε ξενοδοχεία, γραφεία και σπίτια»

Είναι σαφές ότι οι καταγγελίες που έκανε η Γεωργία Μπίκα ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη φέρνουν ραγδαίες εξελίξεις με τις έρευνες να επικεντρώνονται τώρα και στην πιθανή ύπαρξη κυκλωμάτων μαστροπείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Γι' αυτό και η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, δηλώνει πως «γίνεται χαμός σε ξενοδοχεία, γραφεία, σπίτια», προσθέτοντας πως σε αυτά τα πριβέ πάρτι «γίνεται ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς».

Σύμφωνα με την κυρία Κανελλοπούλου, «μόλις το 6% των ιερόδουλων πλέον εργάζεται νόμιμα, το υπόλοιπο ποσοστό καταφεύγει σε παράνομη εργασία, χωρίς να δηλώσουν τίποτα». Η συζήτηση για τα πριβέ πάρτι με τις «κρυφές λίστες» πυροδοτήθηκε έπειτα από την εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης ενώ τα στοιχεία που παρουσιάζει στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας για τα όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά: Διοργανωμένα πάρτι με κορίτσια «πολυτελείας» σε ξενοδοχεία, σπίτια, ακόμη και γραφεία.

«Σε ό,τι θες πηγαίνουν, από πάρτι σε ξενοδοχείο, γραφείο, σπίτι μέχρι ό,τι θες. Σε αυτά τα πάρτι γίνεται ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Λεφτά να δίνει ο κύριος. Αυτές οι κοπέλες δεν παίρνουν 30, 50 και 100 ευρώ, παίρνουν πολλά παραπάνω λεφτά, από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ», δηλώνει στο ThessToday.gr η κυρία Κανελλοπούλου. Ερωτηθείσα για τα κυκλώματα μαστροπείας στην Ελλάδα απαντά: «Τώρα το πήρανε χαμπάρι οι Αρχές;».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου, ένα μέσο το οποίο έχει συνδράμει στην εξάπλωση των κυκλωμάτων μαστροπείας είναι το Διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες στις οποίες μπορεί οποιοσδήποτε να «νοικιάσει» για ώρες, μέρες, ή και εβδομάδες, τα λεγόμενα escort κορίτσια ή αλλιώς νεαρές πολυτελείας. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr, η επέλαση της πανδημίας και τα πολύμηνα lockdown αύξησαν κατά κόρον την κινητικότητα που σημειώνεται για ραντεβού κατ’ οίκον ή ξενοδοχεία μέσα από σάιτ γνωριμιών. Κάτι που στον νόμο της αγοράς αυτομάτως σημαίνει ότι η αναζήτηση για νεαρές κοπέλες που θα παρέχουν άλλου είδους υπηρεσίες γίνεται ολοένα και πιο συχνή.

«Τώρα από το ίντερνετ γίνεται χαμός, όπως και το παζάρι που “πέφτει” μέσα από τις σελίδες γνωριμιών στο Διαδίκτυο. Ο καθένας πλέον μπορεί να προσκαλέσει κοπέλες στο γραφείο, στο σπίτι και στο ξενοδοχείο. Ισχύει το “ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, όποτε θέλεις”», υποστηρίζει η κυρία Κανελλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «εκτός από κοπέλες άλλης καταγωγής, υπάρχουν και Ελληνίδες. Δεν απέχουν».

«Τα σπίτια έχουν φθίνουσα πορεία»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου η άνθηση της παράνομης εργασίας οδηγεί στην κατάρρευση του κλάδου. Όπως εξηγεί η ίδια οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6% ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%. «Προσπαθούμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά, πάντα στο νομικό πλαίσιο. Αλλά το τι γίνεται στην πραγματικότητα, είναι μεγάλη κουβέντα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω λέει το ρητό», σημειώνει η ίδια, τονίζοντας ότι «είναι πολλά τα προβλήματα του κλάδου. Τα σπίτια έχουν φθίνουσα πορεία εδώ και χρόνια και όσοι τα κρατάμε το κάνουμε με νύχια και με δόντια, γιατί είναι σπίτια μας. Αλλά η παράνομη εργασία έχει φέρει ένα “μπάχαλο”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΙΑΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΚΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΑΡΤΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ