Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά εκτός διασωλήνωσης, μεταφέρθηκε από την κλινική covid ένας 15χρονος, όταν παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο έφηβος χτυπήθηκε από τη μετάλλαξη Ομικρον, παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος με την δεύτερη δόση του εμβολίου τον περασμένο Σεπτέμβριο και ενώ δεν έχει υποκείμενο νόσημα.

Διαβάστε ακόμη: Σπέτσες: Κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού την Παρασκευή λόγω κορονοϊού - Με απόφαση Δημάρχου

 

Σε δηλώσεις του στο MEGA,ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗΓιώργος Χαλκιαδάκης, υπογράμμισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται διασωλήνωση: «Το παιδί εμφάνισε συμπτώματα το περασμένο Σάββατο, είχε πυρετό και τη Δευτέρα πήγε σε νοσοκομείο του νησιού. Σε μας ήρθε την Τρίτη, όταν και διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα. Εμείς για λόγους στενής παρακολούθησης κρίναμε ότι πρέπει να μπει στη ΜΕΘ. Το πιθανότερο είναι αύριο το παιδί να επιστρέψει στην κλινική Covid και να συνεχίσει τη θεραπείας του, αφού η κλινική εικόνα του είναι καλή. Είναι ευτυχές που είναι εμβολιασμένος, και αυτό πρέπει να το τονίσω γιατί εάν το συγκεκριμένο παιδί ήταν ανεμβολίαστο, είναι βέβαιο ότι εικόνα του θα ήταν πολύ χειρότερη». 

Την ίδια ώρα ανησυχητική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο παρουσίασε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στις εντατικές των νοσοκομείων της Κρήτης. Και ενώ χθες ήταν 34, σήμερα είναι 42 εκ των οποίων οι 32 διασωληνωμένοι. Συνολικά σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 236 ασθενείς. Σύμφωνα με το e-kriti.gr η μεγαλύτερη πίεση παραμένει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύονται συνολικά 87 ασθενείς εκ των οποίων οι 13 στη ΜΕΘ με τους 8 να έχουν διασωληνωθεί. Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 62 συνολικά ασθενείς. Από αυτούς οι 17 είναι στη ΜΕΘ και οι 14 είναι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 38 ασθενείς εκ των οποίων οι 30 στην κλινική και οι υπόλοιποι 8 στην ΜΕΘ με τους 7 να είναι διασωληνωμένοι. Στο νοσοκομείο τις τελευταίες ώρες καταγράφηκε και ένας θάνατος ασθενή. Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται συνολικά 28 ασθενείς εκ των οποίων οι 2 στη ΜΕΘ με τον έναν να είναι διασωληνωμένος. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου από τους 10 συνολικά ενώ τέλος, 2 ασθενείς νοσηλεύονται στη Νεάπολη, 2 στη Σητεία και 7 στην Ιεράπετρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διασπορά της Ομικρον στα παιδιά έχει σημάνει συναγερμό, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν καταγραφεί πάνω από 39 χιλιάδες κρούσματα σε ηλικίες έως 17 ετών. Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί και 4 διασωληνώσεις ενηλίκων ασθενών που έχουν μολυνθεί από το μικρόν στο Αττικόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA