Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το χάος με τους εγκλωβισμένους οδηγούς που επικράτησε στην Αττική Οδό κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» καθώς την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Χαλκιάς.

Διαβάστε ακόμη: Αδωνις Γεωργιάδης: Προφανώς η Αττική Οδός έχει τεράστια ευθύνη

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Χαλκιάς στην επιστολή του: «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου».

Αποζημιώσεις σε εγκλωβισμένους οδηγούς

Υπολογίζεται πως στην Αττική Οδό εγκλωβίστηκαν περίπου 3.000 αυτοκίνητα, τα οποία τελικά θα αποζημιωθούν, καθώς η εταιρεία έκανε δεκτή την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και συμφώνησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το συγκεκριμένο κόστος. Υπολογίζεται ότι οι συνολικές αποζημιώσεις στους οδηγούς θα φτάσουν κοντά στα 4.000.000 ευρώ. 

Ερευνα από το υπουργείο Μεταφορών 

Ταυτόχρονα, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την κατάσταση που επικράτησε στην Αττική Οδό συγκροτήθηκε με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται. Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA