ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/01/2022 12:48

Σχολεία: Κλειστά ως το τέλος της εβδομάδας - Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία τα οποία δεν θα λειτουργήσουν με απόφαση Περιφέρειας ή Δήμου τόσο αύριο Πέμπτη όσο και την ερχόμενη Παρασκευή - Νέες οδηγίες για τα self test της επόμενη εβδομάδας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σχολεία: Κλειστά ως το τέλος της εβδομάδας - Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή
(πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις περιοχές που οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ανακοινώνουν αναστολή λειτουργίας, τόσο την Πέμπτη 27 όσο και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Ηδη η περιφέρεια Αττικής έχει ενημερώσει πως όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Κλειστά και αύριο Πέμπτη στην Αττική - Λουκέτο και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Οι αρμόδιοι οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση για λόγους ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς πολλά σχολικά συγκροτήματα δεν είναι ασφαλή καθώς υπάρχει πάγος στα προαύλια και είναι άκρως επικίνδυνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, μιας υπάρχει κίνδυνος και για τα σχολικά λεωφορεία που είναι δύσκολο ακόμα και να προσεγγίσουν δρόμους ώστε να παραλάβουν τα παιδιά.

Video Loading...

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

  • Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).
  • Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ SELF TEST
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ