Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα κορίτσι ηλικίας 12 ετών -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- κατάπιε μια καρφίτσα και λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του! Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αλλά από τις 3 το μεσημέρι, έφτασε να χειρουργηθεί στις 9 το βράδυ! 

Διαβάστε ακόμη: Ερμής Θεοχαρόπουλος: Ερωτήματα για την επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο χωρίς ιατρικό προσωπικό

Η κατάσταση του παιδιού ήταν κρίσιμη, αφού μετά την ακτινογραφία που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι η καρφίτσα είχε καρφωθεί στον αριστερό βρόγχο. Μέσα σε λίγες ώρες μάλιστα υπήρξε και μετακίνηση από της καρφίτσας από τα αριστερά στα δεξιά με τους γιατρούς σχεδόν να κάνουν... μπαλάκι το παιδί από ειδικότητα σε ειδικότητα.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας της 12χρονης στο MEGA, οι γιατροί αρνούνταν να εγχειρίσουν το παιδί του προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες: «Μου έλεγαν ''δεν μπορώ να αναλάβω εγώ την περίπτωση του παιδιού γιατί είναι κρίσιμη'', ο άλλος μου έλεγε ''εγώ είμαι πνευμονολόγος, το παιδί χρειάζεται χειρουργό'', ο χειρουργός μου έλεγε ότι δεν ήταν της δικής του αρμοδιότητας και εγώ κινδύνευα να χάσω το παιδί μου από στιγμή σε στιγμή. Ενδεικτικό είναι ότι μεταφέραμε το παιδί στις 3 το μεσημέρι και τελικά έφτασε να χειρουργηθεί στις 9 το βράδυ». 

Το μέλος του Συλλόγου Νοσηλευτικού Προσωπικού του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Γιώργος Δόντσιος, μιλώντας για το ίδιο θέμα, στάθηκε σε ένα σημαντικό παράγοντα που έπαιξε ρόλο στη διάσωση του παιδιού: «Αρχικά να ευχηθώ περαστικά στο παιδί και χαίρομαι που είμαστε εδώ και μιλάμε για το αίσιο τέλος της υπόθεσης γιατί όντως ήταν μια δύσκολη περίπτωση.

Ευτυχώς, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο υπάρχουν ειδικοί παιδοαναισθησιολόγοι και στην προκειμένη περίπτωση τους χρειαστήκαμε για να σωθεί το παιδί. Το δυσάρεστο είναι ότι πήρε χρόνο η όλη διαδικασία για το χειρουργείο του παιδιού γιατί δυστυχώς ο κορονοϊός δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε υπό φυσιολογικές συνθήκες». 

Τι λέει το νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, μετά τις προσπάθειες των γιατρών ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αφαίρεση της καρφίτσας. Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, όμως μεταφέρθηκε για παρακολούθηση και νοσηλεία στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική.

Η ενημέρωση του νοσοκομείου για το περιστατικό: «Χθες 30/1/2022 στις 16:00 στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», προσήλθε ανήλικη συνοδευόμενη από τους γονείς της, μετά από αναφερόμενη κατάποση ξένου σώματος (καρφίτσα). Από την απεικονιστική διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε με ακτινογραφία θώρακος αρχικά και ακολούθως με αξονική τομογραφία θώρακος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αιχμηρού μεταλλικού ξένου σώματος στην αναπνευστική οδό (αριστερός κύριος βρόγχος) και όχι στην πεπτική οδό.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος και RAPID PCR (COVID-19), και μετά την λήψη συγκατάθεσης των γονέων που συνόδευαν την ασθενή, οδηγήθηκε στη χειρουργική αίθουσα. Μετά από την χορήγηση γενικής αναισθησίας από την ιατρό Αναισθησιολόγο, Διευθύντρια κα Μαρία Μυλωνά (για την διεκπεραίωση του ιδιαίτερου αυτού περιστατικού) υποβλήθηκε σε βρογχοσκόπηση με άκαμπτο βρογχοσκόπιο από τους Ιατρούς Ω.Ρ.Λ., Καρασμάνη Ηλία και Μαγγανάρη Αργύρη, Επιμ Α’ της ΩΡΛ Κλινικής του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA