Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας ώστε να εντοπιστούν όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης και τα τακτοποιηθούν οι δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Πέρα από τον 23χρονο Αλβανό που έχει αναγνωριστεί, οι αστυνομικοί αναζητούν τους συνεργούς του που φαίνονται και από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους. Την ίδια στιγμή υπάρχει η πληροφορία πως ένας εκ των δραστών έχει κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, αφήνει αιχμές για συγκάλυψη καθώς όπως ανέφερε έχει στα χέρια του μια φωτογραφία που του δημιουργεί προβληματισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Καπραβέλος: Ο Αλκης Καμπανός ήταν νεκρός όταν ήρθε στο νοσοκομείο

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου διέρρευσε η πληροφορία πως ένας εκ των συμμετεχόντων στην επίθεση δολοφονίας, ένας 20χρονος -φίλος του 23χρονου συλληφθέντα- διέφυγε τις προηγούμενες ημέρες στην Αλβανία. Η συγκεκριμένη πληροφορία ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, διαψεύδεται από πηγές στο Υπουργείο που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πηγές του «Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος. Ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας».

Σημειώνεται βέβαια πως από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Κούγιας είχε διατυπώσει τις ανησυχίες του πως ενδεχομένως οι δράστες να προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Ωστόσο ο πολύπειρος ποινικολόγος μιλώντας το Σάββατο στον ΑΝΤ1 εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές διαχειρίζονται την υπόθεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συγκάλυψη με αφορμή μία φωτογραφία που έχει στην κατοχή του.

Ανησυχία Κούγια για συγκάλυψη

«Η δικαστική εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής και μάλιστα ανησυχητικά ημιτελής. Ενώ για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αλκη ήδη κατηγορούνται τουλάχιστον 7 με 8 πρόσωπα ότι τη διέπραξαν και υπάρχουν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος άλλων δύο παιδιών, δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η Αστυνομία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έχουν έρθει εις γνώση μου πληροφορίες που με κάνουν να ανησυχώ περισσότερο, με σημαντικότερη μία φωτογραφία που μου έστειλαν, όπου λένε ότι αυτός που εμφανίζεται είναι ο δράστης και είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Μου δείχνουν ένα νεαρό και μου λένε ότι είναι ο γιος της μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο τμήμα δίωξης της αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης. Η ίδια δε, σε φωτογραφία είναι δίπλα σε κακοποιά στοιχεία και κοντά σε ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας. Και αυτό με κάνει να προβληματίζομαι πολύ, σε συνδυασμό με το ότι καθυστερούν να συλλάβουν τους υπόλοιπους».

Ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τον 23χρονο, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία του Αλκη, εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 12-15 άτομα. Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από τις κάμερες, υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα στα τρία αυτοκίνητα που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό.

Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει και επιπλέον υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τις ημέρες πριν από τη δολοφονία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες είχαν προετοιμάσει την επίθεση, ή αν ήταν μία τυχαία ενέργεια.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για δραστική αντιμετώπιση

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη προκάλεσε, την «ηχηρή» παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ζαχαρία Κοκκινάκη, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού. O εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιό τους προς τους εισαγγελείς της χώρας τους καλεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ απευθύνει αυστηρές συστάσεις για τη δραστική αντιμετώπιση των εγκλημάτων με αθλητικό υπόβαθρο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ των ερευνώμενων αδικημάτων ,όταν αυτά τελούνται από περισσότερα πρόσωπα, βάζει και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα ζητά να διενεργηθούν έλεγχοι στα γραφεία όλων των αθλητικών συνδέσμων και λεσχών στη χώρα που διατηρούν οι ομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούν νόμιμα. Την ίδια ώρα, με παραγγελία του Αθλητικού Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ξεκίνησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και στην Αθήνα τυχόν αδικήματα αθλητικής βίας ή συναφών αυτής αξιόποινες πράξεις. Αφορμή της παραγγελίας του κ.Σπυρόπουλου αποτέλεσε η δολοφονία στην Θεσσαλονίκη ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσονται και οι έφοδοι σε γραφεία αθλητικών συνδέσμων της πρωτεύουσας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA