Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο 20χρονοι ταυτοποιήθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία ως δράστες για την επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί το 2019 κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη. Μία επίθεση στην οποία συμμετείχε και ο 23χρονος Αλβανός που έχει συλληφθεί για τη δολοφονική επίθεση της περασμένης Τρίτης.

Διαβάστε ακόμη: Σε εξέλιξη η αναζήτηση των συνεργών της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού - «Βόμβες» Κούγια για πιθανή συγκάλυψη

Για τους δύο 20χρονους, από την Αλβανία, έχει σχηματιστεί δικογραφία που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα, ωστόσο η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ δεν αναφέρει αν κάποιος εκ των δύο εμπλέκεται και στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ούτε απαντά στην πληροφορία που έχει διαρρεύσει από το πρωί του Σαββάτου, πως ο ύποπτος διέφυγε τις προηγούμενες ημέρες στην Αλβανία. «Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thestival.gr, ο 20χρονος πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία. Ο20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη και ότι τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ σημειώνει αναλυτικά: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Τι υποστηρίζει ο 23χρονος που έχει συλληφθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, ο 23χρονος Αλβανός που παραμένει κρατούμενος ως και την απολογία του, πλέον παραδέχεται την παρουσία του στο σημείο. Αρνείται ωστόσο την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του και ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε καν σε φυσική επαφή με τα θύματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το επίμαχο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης. Σημειώβεται πως τον 23χρονο τον έχει αναγνωρίσει ένα από τα θύματα που τραυματίστηκε στη δολοφονική επίθεση.

Οικονόμου: «Καμία συγκάλυψη»

Στο θέμα της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Λευτέρης Οικονόμου υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τραγικού εγκλήματος ή οποιουδήποτε άλλου», είπε, αναφερόμενος σε πρωινές δηλώσεις του συνηγόρου της οικογενείας του 19χρονου, Αλέξη Κούγια ότι ενδέχεται να υπάρξει απόπειρα συγκάλυψης και ανέφερε πως πρέπει ο κ. Κούγιας να εξηγήσει τι υπονοεί.

Ως προς τις έρευνες και το αν ο 23χρονος ήταν αυτός που κρατούσε το όπλο ή έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα, ανέφερε ότι εκτός από την προσπάθεια κάθε δράστη να ελαφρύνει τη θέση του, υπάρχει το υλικό που με τη βοήθεια των εργαστηρίων αξιολογούνται όλα τα ευρήματα, καθώς και οι καταθέσεις, που θα τεθούν στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Ερωτώμενος αν έχουν βάσει οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για το αν υπήρξε διαφυγή ενός εκ των δραστών στο εξωτερικό, είπε πως: «το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή. Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA