Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Αλβανία διέφυγε ένας 20χρονος, βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ο 20χρονος φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον 23χρονο που έχει συλληφθεί, ενώ οι δυο τους είναι οργανωμένοι οπαδοί. Για την ώρα, πάντως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο ύποπτο.  Σύμφωνα με το MEGA, ο 20χρονος ύποπτος έφτασε στον συνοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή και πέρασε στην Αλβανία, κατόπιν ελέγχου του διαβατηρίου τόσο από τις ελληνικές, όσο και από τις αλβανικές Αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί χαρτογραφούν τη δράση των οργανωμένων οπαδών ενώ ταυτόχρονα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε να ερευνηθεί αν λειτουργούσαν ακόμα και στα πρότυπα εγκληματικών οργανώσεων. 

Ο 20χρονος που θεωρείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του Αλκη, συμμετείχε και σε επίθεση οργανωμένων οπαδών το 2019, για την οποία έχει καταδικαστεί και ο 23χρονος. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο 20χρονος έχει διαφύγει στην Αλβανία. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA παρουσιάστηκε και φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο 20χρονος μαζί με άλλα 7 άτομα σε εσωτερικό χώρο, τα οποία φορούν κουκούλες, μαύρα γυαλιά και κρατούν κασκόλ που γράφει «Αλβανία». 

Τα γυρίζει ο 23χρονος που έχει συλληφθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, ο 23χρονος Αλβανός που παραμένει κρατούμενος ως και την απολογία του, πλέον παραδέχεται την παρουσία του στο σημείο. Αρνείται ωστόσο την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του και ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε καν σε φυσική επαφή με τα θύματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το επίμαχο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης. Σημειώνεται πως τον 23χρονο τον έχει αναγνωρίσει ένα από τα θύματα που τραυματίστηκε στη δολοφονική επίθεση. 

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει την εμπλοκή αστυνομικού

Ταυτόχρονα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απάντησε στα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, περί φωτογραφίας με εμπλεκόμενο στη δολοφονία του Αλκη και γυναίκας αξιωματικού στην αστυνομία. «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε αστυνομικό που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανακοινώνεται ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που απαντά στα όσα είπε ο δικηγόρος.

Ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως έχει στα χέρια του «μία φωτογραφία που μου έστειλαν, όπου λένε ότι αυτός που εμφανίζεται είναι ο δράστης και είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Μου δείχνουν ένα νεαρό και μου λένε ότι είναι ο γιος της μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο τμήμα δίωξης της αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης. Η ίδια δε, σε φωτογραφία είναι δίπλα σε κακοποιά στοιχεία και κοντά σε ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας». Τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ωστόσο διέψευσε με τον πιο επίσημο τρόπο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA