Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στις σορούς των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα έριξε φως στα αίτια του θανάτου τους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, εντοπίστηκαν πολλαπλές κακώσεις σε λεκάνη, αυχένα και θώρακα και στους τρεις αναρριχητές. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τραύματα που ήρθαν λόγω πτώσης από πολύ μεγάλο ύψος, σύμφωνα με το STAR. 

Διαβάστε ακόμη: Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι τρεις έμπειροι ορειβάτες που σκότωσε η φονική χιονοστιβάδα

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει δοθεί η απάντηση αν οι τρεις αναρριχητές πέθαναν ακαριαία, καθώς θα χρειαστούν και άλλες εξετάσεις. Αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο, αναφέρουν πως δίπλα στους τρεις αναρριχητές βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες χιονιού. Μένει να διευκρινιστεί αν τελικά ο θάνατός τους οφείλεται στη χιονοστιβάδα ή αν έπεσε μεγάλο κομμάτι χιονιού που τους παρέσυρε και τους έριξε στο κενό. 

Στο ρεπορτάζ της, βέβαια, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η αιτία της τραγωδίας φαίνεται να ήταν κατάρρευση παγοσκεπής που τους καταπλάκωσε. «Δυστυχώς, τη συγκεκριμένη χιονοστιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους. Το σημείο εκεί ήταν επικίνδυνο, είχε και από κάτω γκρεμό γύρω στα 100 μέτρα οπότε δεν είχαν ελπίδες» τόνισε ο οδηγός βουνού Γιώργος Βουτυρόπουλος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

H επιχείρηση των αρμοδίων διήρκεσε οκτώ ώρες: Τρεις ώρες να προσεγγίσουν το σημείο και άλλες πέντε για να ανασύρουν τις σορούς. Ήταν μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς οι πυροσβέστες πήγαιναν βήμα – βήμα για να φύγουν και οι ίδιοι από το σημείο που είχαν κατακρημνιστεί οι τρεις αναρριχητές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA