Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομολόγησε τη δολοφονία του Ελληνα δημοσιογράφου, Νίκου Κάτσικα, ο διανομέας φαγητού που συνελήφθη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας eremnews.com, ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του όταν γείτονες ειδοποίησαν για έντονη οσμή από το διαμέρισμά του στην περιοχή Sheikh Zayed του Καΐρου. 

Διαβάστε ακόμηΝίκος Κάτσικας: Δολοφονία ο θάνατος του Ελληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο - Μία σύλληψη

Ο Νίκος Κάτσικας είχε δεχθεί πολλές μαχαιριές ενώ το διαμέρισμά του ήταν άνω κάτω. Κάποια Μέσα στην Αίγυπτο ανέφεραν ότι ο Ελληνας δημοσιογράφος έπεσε θύμα ληστείας ενώ τώρα τα σενάρια αλλάζουν. Κι αυτό γιατί εξετάζεται η δολοφονία του Νίκου Κάτσικα να σχετίζεται με κάποιες διαφορές μεταξύ του ιδίου και του διανομέα φαγητού, ο οποίος - αφού ταυτοποιήθηκε για την υπόθεση - συνελήφθη και ομολόγησε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Ελληνα δημοσιογράφο. 

Νίκος Κάτσικας και ο συλληφθείς, πλέον, γνωρίζονταν ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είχαν αναπτύξει μια πιο στενή φιλία. Οι δυο τους, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα είχαν ανταλλάξει και τηλέφωνα με αποτέλεσμα να επικοινωνούν αρκετά συχνά. Το δημοσίευμα αναφέρει, μάλιστα, ότι προτού ο δράστης σκοτώσει τον δημοσιογράφο, Νίκο Κάτσικα, είχε προηγηθεί σεξουαλική επαφή μεταξύ τους. 

Νίκος Κάτσικας: Ομολόγησε ο δράστης τη δολοφονία 

Ο διανομέας φαγητού δεν άργησε να ταυτοποιηθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Γκίζας στην Αίγυπτο να φτάσουν γρήγορα στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Κατά την μεταφορά του στην διεύθυνση ασφάλειας, ομολόγησε τη δολοφονία του Νίκου Κάτσικα ενώ του έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες. Η σορός του δημοσιογράφου εξετάστηκε από Αιγύπτιο ιατροδικαστή και παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Το μήνυμα του Γιάννη Οικονόμου για τη δολοφονία του Νίκου Κάτσικα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έστειλε το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του δημοσιογράφου στην Αίγυπτο. «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος.

Νίκος Κάτσικας: Κυριάκος Μητσοτάκης και υπουργείο Εξωτερικών για τη δολοφονία του

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Νίκου Κάτσικα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι προξενικές μας Αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές για τη διαλεύκανση του φόνου του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο, Νικόλαος Κάτσικας, βρέθηκε νεκρός. Ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον. Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι αρμόδιες προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές».

Νίκος Κάτσικας: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016 και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση). Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA