Μενού
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις σχετικά με τα άτομα που δικαιούνται επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου  κατά τη σημερινή ενημέρωση. Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης (σ.σ όπως συνέβαινε μέχρι τώρα σε όσους νοσούσαν για πρώτη φορά και έπαιρναν πιστοποιητικό το οποίο τους εξασφάλιζε δικαιώματα

Η κυρία Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική ομάδα. Αυτή των  εμβολιασμένων πολιτών η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης. Συνεπώς, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής, εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις και λίγο πριν την αναμνηστική βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον κορονοϊό. 

Διαβάστε ακόμη: Υγειονομικοί: Ζητά επιστροφή ανεμβολίαστων ο Ξανθός – Για κάλυψη σε αντιεμβολιαστές απαντά ο Πλεύρης

Πού χρησιμεύει η επανέκδοση πιστοποιητικού νόσησης

Το πιστοποιητικό νόσησης μπορεί να αξιοποιηθεί για όσους νόσησαν πριν την 3η δόση και κινδύνευαν να θεωρηθούν ανεμβολίαστοι μετά την παρέλευση του 7μηνου, όπου γίνεται υποχρεωτική η αναμνηστική δόση. Θυμίζουμε ότι όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση στους 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για τα εμβόλια 2 δόσεων και στους 3 μήνες για το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και δε θα έχουν πρόσβαση σε αρκετές δραστηριότητες.

Επομένως, το πιστοποιητικό νόσησης μπορεί να αξιοποιηθεί για όσους νόσησαν πριν την 3η δόση και κινδύνευαν να θεωρηθούν ανεμβολίαστοι μετά την παρέλευση του 7μηνου, όπου γίνεται υποχρεωτική η αναμνηστική δόση. Για παράδειγμα αν νοσήσουν 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, τότε μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης και να μην θεωρηθούν ανεμβολίαστοι για ακόμη 3 μήνες. Συνεπώς, μετά τη συμπλήρωση του 9μηνου θα χρειαστεί να κάνουν την αναμνηστική δόση για να μην θεωρηθούν ανεμβολίαστοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA