Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιστροφή των 5000 υγειονομικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, κάτι που έφεε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη που κάνει λόγο «χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται πως στις 31 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν λάβει οι ανεμβολίαστοι, ώστε να κάνουν το εμβόλιο και να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ειδάλλως θα απομακρυνθούν.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Πλεύρης: Άρση όλων των μέτρων ως τέλη Μαρτίου

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κάλεσε νωρίτερα τους κυβερνώντες «να αναλογιστούν,  έστω την ύστατη ώρα,  την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν - με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας - την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους». Ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς τον Θάνος Πλεύρη για την απόφασή του αναφέροντας «Αν υλοποιήσει τις απειλές του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει για 1η φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας σε μαζικές απολύσεις μονίμων δημοσίων λειτουργών. Αυτό θα είναι μια εξέλιξη ακραίου αυταρχισμού και κοινωνικής αγριότητας, αλλά και μη αναλογική με όρους προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Θάνος Πλεύρης: «Εκφράζει την πολιτική του Πολάκη»

Η απάντηση από την πλευρά του νυν υπουργού Υγείας ήταν άμεση με τον κ. Πλεύρη να κάνει λόγο για «προστασία της Δημόσιας Υγείας και η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί» ενώ σημειώνει παράλληλα πως: «Στηρίζει στην τραγική μειοψηφία υγειονομικών κατά του εμβολιασμού και τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά».

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Θάνος Πλεύρης σημειώνει πως: ««Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί και με πίστη στην επίσημη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με στοχευμένα μέτρα, τα οποία στο σύνολο τους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει φθάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστες. Με την ανακοίνωση του ο κ. Ξανθός εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εμβολίων, όπως καιρό τώρα μας αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης. Στηρίζει στην τραγική μειοψηφία υγειονομικών κατά του εμβολιασμού και τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά».

Ανδρέας Ξανθός: «Χαριστική βολή στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

Νωρίτερα ο κ. ξανθός είχε τονίσει πως: «Η  31η  Μαρτίου 2022 αναμένεται να είναι μια ημερομηνία που θα "σφραγίσει" το ΕΣΥ και θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων του. Εκπνέει η τελευταία διορία που έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας στους πάνω από 5000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και 6 μήνες. Αυτή η εμμονή σε μια ακροδεξιάς κοπής  πολιτική  τιμωρητισμού και "σιδηράς πυγμής", θα επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, θα στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές  υγείας, θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και θα δώσει στο "πληγωμένο", από την πανδημία και την κυβερνητική απαξίωση,  Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τη "χαριστική βολή". 

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλογιστούν,  έστω την ύστατη ώρα,  την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν - με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας - την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους. Όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψιν, θεωρούμε τον εμβολιασμό κατά της covid-19 όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Δεν υπερασπιζόμαστε λοιπόν το “δικαίωμα” στο μη  εμβολιασμό αλλά το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και στην  επιβίωση.  Γιατί η Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να προστατευθεί χωρίς κοινωνική συνοχή και Κράτος Δικαίου». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA