Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θεωρούνται κομβικό σημείο για την αποκάλυψη της αλήθειας στην τραγική ιστορία με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, πιθανότατα θα καθυστερήσουν για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως πάει πίσω η όλη διαδικασία αφού η Ελληνική Αστυνομία θέλει να έχει στα χέρια της τ' αποτελέσματα προτού καλέσει για κατάθεση βασικούς μάρτυρες.Σύμφωνα με πληροφορίες τ' αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης δεν θα βγουν πριν περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδας ακόμα (άρα, πλέον, μιλάμε για αρχές Μαρτίου) και αυτό γιατί οι επιστήμονες που ασχολούνται με την υπόθεση είναι εξαιρετικά προσεκτικοί αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

Την ίδια ώρα άγνωστο παραμένει ακόμα το αν τελικά οι τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης 9χρονης θα αποσταλούν σε εξειδικευμένο εργαστήριο του εξωτερικού προκειμένου να αναλυθούν σε τράπεζες με μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων. Οι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση, για την ώρα, δεν εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί σε περίπτωση που αο τ' αποτελέσματα των εξετάσεων προκύψουν νέα στοιχεία που θα κριθεί ότι χρίζουν επιπλέον εξέταση και πιο ενδελεχή έρευνα.

Διαβάστε ακόμη: Οι αναρτήσεις της μητέρας για τον θάνατο ενός παιδιού και η απώλεια της Τζωρτζίνας

Που αποδίδεται η καθυστέρηση στις έρευνες για το θάνατο των τριών παιδιών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», σε γραφειοκρατικά ζητήματα και «εμπόδια» που δημιουργούνται από δικαστικούς λειτουργούς στην Πελοπόννησο καθώς και στην αλλαγή των δικαστικών παραγγελιών για το περιεχόμενο της έρευνας αποδίδεται από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η σημαντική καθυστέρηση στις κλήσεις περίπου 30 μαρτύρων από την ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου των τριών αδελφών.

η αρχική εντολή ήταν να ληφθούν καταθέσεις για τους θανάτους των τριών κοριτσιών μόνο από παθολογοανατόμους που έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένους περιστατικά. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα περιόριζε σημαντικά το εύρος της έρευνας σε δύο ως τρεις ειδικούς, αντί των 30-40 ατόμων που φαίνεται να γνωρίζουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών επιχειρείται η επέκταση της έρευνας σε όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για τους μυστηριώδεις θανάτους.

«Η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να δώσει όλες τις απαντήσεις»

Η ιατροδικαστικής, Άννα Ράζου, μιλώντας χθες στο Live News του MEGA τόνισε ότι πλέον οι ιατροδικαστές «έχουμε όλα τα εργαλεία για να εντοπίσουμε τα πάντα». Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχει μία κοινή γενετική αιτία, εξαιτίας της οποίας χάθηκαν και τα τρία παιδιά, ανέφερε πως είναι σπάνιο, ωστόσο, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα ύπαρξης μιας τέτοιας κοινής αιτία, η οποία να προκαλεί το θάνατο σε πολλά μέλη μιας οικογένειας.

Η κ. Ράζου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι πολύ ενδιαφέρουσα για την ιατροδικαστική επιστήμη», καθώς και ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, τονίζοντας πως όλα είναι «στο τραπέζι». «Η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση, όπως αυτή στην Πάτρα», συμπλήρωσε η ίδια. Τέλος, αναφορικά με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξέτασεις της Τζωρτζίνας, η κ. Ράζου δήλωσε πως είναι σύνηθες να καθυστερούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA