Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία που προχωρούν τις έρευνες της Αστυνομίας, όχι ένα, αλλά... πολλά βήματα παρακάτω, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσον αφορά τα αίτια των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, αποκάλυψε μια σειρά από πληροφορίες γύρω από γεγονότα που συνέβησαν στις 8 Απριλίου 2021 στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο, ημέρα κατά την οποία η Τζωρτζίνα υπέστη καρδιακή ανακοπή.  

Όπως επισημαίνεται, η 8η Απριλίου του 2021 ήταν η μέρα του κρίσιμου ραντεβού που θα είχε ο πατέρας των τριών παιδιών με τους δικηγόρους του προκειμένου να προχωρήσουν την αίτηση διαζυγίου που σκόπευε να καταθέσει. Οσα συνέβησαν όμως, στο νοσοκομείο, ανέτρεψαν το προγραμματισμένο ραντεβού.  

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η πρώτη εικόνα των τοξικολογικών στην Τζωρτζίνα - Τι απαντά η μητέρα για τις αμυχές

«Δεν καταγράφηκαν ποτέ οι σπασμοί στο εγκεφαλογράφημα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρεις γιατροί του νοσοκομείου και δύο νοσηλευτές θα καταθέσουν στις Αρχές σχετικά με την ημέρα εισαγωγής και νοσηλείας της Τζωρτζίνας, ορισμένα πολύ σημαντικά στοιχεία που έρχονται να ανατρέψουν όσα έχει αναφέρει η μητέρα του παιδιού στην τηλεοπτική της συνέντευξη. Αρχικά, οι γιατροί αναφέρουν πως η μητέρα της Τζωρτζίνας ανέφερε ότι η 9χρονη κόρη της είχε σπασμούς, οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις, όπως για παράδειγμα το εγκεφαλογράφημα που έγινε για τον λόγο αυτό.

Οι γιατροί αναφέρουν πως εάν υπήρχαν σπασμοί, τότε αυτοί θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί στο εγκεφαλογράφημα. Επιπλέον, ποτέ δεν διαπιστώθηκε στο παιδί έπασχε από βρογχοπνευμονία ή άλλα νοσήματα, όπως είχε ανέφερε η μητέρα σε συνέντευξή της.

«Το παιδί το βρήκε η νοσηλεύτρια μελανιασμένο»

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια του ιατρικού επιτελείου που ανέλαβε τη νοσηλεία του παιδιού, αναφέροντας συγκεκριμένα για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ: «Το παιδί κατάφερε να ζήσει από την ανακοπή καρδιάς την οποία υπέστη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της νοσοκόμας, η οποία βρισκόταν σε κοντινό σημείο και θεώρησε ότι η μητέρα της μικρής χτυπούσε το κουδούνι για κάτι απλό. Οταν μπήκε μέσα στο θάλαμο, αντίκρυσε το παιδί μελανιασμένο και έσπευσε να καλέσει για ιατρική βοήθεια, όπου και ακολούθησε η τεράστια προσπάθεια επιτυχημένης ανάνηψης».

Παράλληλα, οι γιατροί αναφέρουν πως «...η μητέρα πήγε στο γραφείο των γιατρών και τους ειδοποίησε ότι ''χτυπάει το μηχάνημα'', χωρίς να σημάνει ένα σημαντικό συναγερμό. Η νοσοκόμα, η οποία ευτυχώς δεν βρισκόταν σε άλλο θάλαμο, είδε το παιδί μελανιασμένο και έβαλε τις φωνές σώζοντας στην ουσία το παιδί».

Ξεκινάει η διαδικασία καταθέσεων γιατρών και νοσηλευτών

Οι παραπάνω μαρτυρίες μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποτυπωθούν σε επίσημες καταθέσεις, ενώ ήδη όλα τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκαν τα τρία παιδιά, βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό με τις Αρχές, στέλνοντας λίστες με το προσωπικό τους που πρόκειται να καταθέσει για τις υποθέσεις. Υπολογίζεται ότι από το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο θα καταθέσουν περίπου 20 άτομα, νοσηλευτές και γιατροί, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό που κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για τις Αρχές, αφού τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στις ημέρες νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, βρίσκονται ήδη στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της αστυνομίας.

Μάλιστα, το εύρος της έρευνας που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα είναι τόσο μεγάλο που αναμένεται άμεσα η άφιξη κλιμακίου της αστυνομίας στην Πάτρα για την εκκίνηση των διαδικασιών που θα «τρέξουν» την υπόθεση στα επόμενα στάδιά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA