Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενημέρωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση έκανε η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Κυριακής. Για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών). Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Κυπαρίσσης: Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις που έκανε η Αστυνομία για την εξιχνίαση της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Σκρέκας Απόστολος:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε δύο μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πρώτη αφορά την εξιχνίαση της απαγωγής του 41χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 29η Δεκεμβρίου 2021, στο Ντράφι Παλλήνης, διήρκησε 65 μέρες και τελείωσε με την επιτυχημένη απελευθέρωση του, την περασμένη Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022.

Σε λιγότερο από 24ωρες συνελήφθησαν για την υπόθεση στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης, της απλής σωματικής βλάβης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες τυγχάνουν σεσημασμένοι καθώς έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση, στο παρελθόν για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική κατά το χρόνο που πραγματοποιούταν ανεφοδιασμοί σε Α.Τ.Μ., πέντε (5) μέλη της οποίας συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, δύο από τους ανωτέρω δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν με την απειλή Kalashnikov, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τη στιγμή που αυτός ενεργούσε ανεφοδιασμό ΑΤΜ Τράπεζας που βρίσκεται στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος παρόμοιων καθώς και άλλων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες και στις δύο υποθέσεις, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Στο σημείο αυτό θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης. Παρακαλώ κ. Αρχηγέ».

Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αισθάνομαι την βαθιά υποχρέωση να εκφράσω δημοσίως την ευαρέσκεια και ικανοποίησή μου σε όλους, όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν στον επιτυχή χειρισμό και έκβαση των υποθέσεων που σας παρουσιάζουμε σήμερα και συγκεκριμένα :

την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία και τη σύλληψη των δραστών εντός των επόμενων 24 ωρών από αυτή, καθώς και

τη σύλληψη των δραστών ληστείας σε χρηματαποστολή στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, μέσα σε μόλις λίγες ώρες, ταυτοποιώντας τελικά τη δράση τους και σε ομοειδείς περιπτώσεις

Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα, ειδικό σχεδιασμό, υψηλό επαγγελματισμό, προανακριτική και επιχειρησιακή ικανότητα, υπομονή και επιμονή, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και υπέρμετρη ψυχική δύναμη, έχει σημειώσει μια σειρά εξιχνιάσεων σε σημαντικές υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όπως:

η εξιχνίαση της -υποκινούμενης από οπαδικά κίνητρα- δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου, στη Θεσσαλονίκη, με τη σύλληψη 12 δραστών και

η σύλληψη, σε λιγότερο από 48 ώρες, του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ανδραβίδα, όπου μια ολόκληρη οικογένεια δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο.

Όλες αυτές οι υποθέσεις αδιαμφισβήτητα απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, ωστόσο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν σταματάει εδώ.

Κάθε περιστατικό αστυνομικής καθημερινότητας, αντιμετωπίζεται με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση από τον Έλληνα αστυνομικό, με γνώμονα πάντα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Συνεχίζουμε με αστείρευτη υπομονή και επιμονή, καθημερινά δίπλα στον πολίτη, αποδεικνύοντας ότι η ασφάλειά του είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων. Ο υποδειγματικός τρόπος, η υπευθυνότητα και η αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, σε όλο το φάσμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού, από την ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριακού υλικού έως την επιτυχή επιχειρησιακή δράση, αποδεικνύει καταφανέστατα πως η Ελληνική Αστυνομία έχει και τις ικανότητες και τη βούληση να εκπληρώνει την αποστολή της.

Το αίτημα της κοινωνίας των πολιτών για ασφάλεια είναι διαχρονικό και σε αυτό ανταποκρίνεται με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία, οδηγώντας τους δράστες κάθε εγκλήματος στη δικαιοσύνη. Σας ευχαριστώ».

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

«Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας.

Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις δύο μεγάλες αυτές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο επαγγελματισμός και η μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκαν τόσο στη διερεύνηση της απαγωγής του 41χρονου, όσο και στην άμεση σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική, είναι τα συστατικά στοιχεία αυτών των επιτυχιών.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια του επιχειρηματία για την αμέριστη εμπιστοσύνη που επέδειξε στην Ελληνική Αστυνομία όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 65 ημερών.

Θα ήθελα να ξεκινήσω την σημερινή μας παρουσίαση από το περιστατικό της απαγωγής του επιχειρηματία, ο οποίος απήχθη την 29η Δεκεμβρίου 2021, από το Ντράφι Παλλήνης.

Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσεγγίζοντας τον σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.

Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο.

Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Ακολούθως στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών) για την απαγωγή του επιχειρηματία.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Κλείνοντας για αυτή την υπόθεση, θα ήθελα να σημειώσω ότι μεταξύ των συλληφθέντων ατόμων είναι και το αρχηγικό στέλεχος της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή, την οποία ο ίδιος αργάνωσε.

Αναφορικά με τη δεύτερη υπόθεση, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική κατά το χρόνο που πραγματοποιούντο ανεφοδιασμοί σε Α.Τ.Μ.

Πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση, για την εξιχνίαση της οποίας χρειάστηκαν ταυτόχρονες και συντονισμένες επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη, Κορυδαλλό, Άγιο Δημήτριο και Παιανία. Καταφέραμε να συλλάβουμε 5 ημεδαπούς, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Το καίριο σημείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, λίγες ώρες πριν την σύλληψή τους, είχαν διαπράξει ληστεία σε χρηματαποστολή κατά τον ανεφοδιασμό μηχανήματος στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αφαιρώντας 230.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 3 ληστείες σε χρηματαποστολές, 2 κλοπές αυτοκινήτων και 2 κλοπές μοτοσυκλετών. Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι ένας εκ των συλληφθέντων το 2012 μαζί με συνεργούς είχαν διαπράξει δύο ληστείες σε τράπεζα στην Καλαμάτα και σε γραφεία εταιρείας στον Ασπρόπυργο. Στις περιπτώσεις αυτές οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά των οποίων δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, προκαλώντας στη πρώτη περίπτωση τον σοβαρό τραυματισμό τριών αστυνομικών, ενώ στη δεύτερη προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό.

Η σκληρότητα της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, αντικατοπτρίζεται στον οργανωμένο τρόπο δράσης αλλά και στα ευρήματα κατά τη διάρκεια των ερευνών κατά τις οποίες μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 231.400 ευρώ, 2 πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, 6 πιστόλια, 2 περίστροφα, 2 καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων, πυροκροτητές, εκρηκτικές ύλες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγετικά μαχαίρια, αλεξίσφαιρα, χρονόμετρα, φορητοί ασύρματοι, διαρρηκτικά εργαλεία και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σας ευχαριστώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA