Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού αναφέρθηκε το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας και καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο επόμενο στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα είναι υποχρεωτικό, καθώς θα αλλάξει ολοκληρωτικά το πλαίσιο των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός – Τζανάκης: Τις επόμενες ημέρες θα δούμε πάνω από 25.000 κρούσματα

Ειδικά, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε εστίαση, θέατρα και καταστήματα λιανικού εμπορίου, ανέφερε: «Στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Θεωρώ ότι 50% πριν το Πάσχα να συμβεί αυτό, ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε». Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, είπε: «Ο εμβολιασμός καταρχήν γίνεται για να προστατέψουμε την υγεία μας. Το Covid Pass υπάρχει για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Μπαίνοντας σε πιο καλές ημέρες, θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ».

Μάλιστα, εξήγησε ότι θα είναι το μέτρο που θα επιστέψει εφόσον υπάρξει νέα έξαρση και πίεση στο σύστημα Υγείας: «Το πρώτο που θα επανέλθει μόλις ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι το Green Pass και τότε δεν θα έχουν χρόνο να καλύψουν αυτό το κενό. Θα δημιουργηθεί ξανά αυτή την κατάσταση, την περιμένουμε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μάλλον Οκτώβριο θα έχουμε πάλι πίεση και το Green Pass μάλλον θα επανέλθει τον Οκτώβριο».

Διαφωνεί με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Τη διαφωνία του με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά τις δηλώσεις του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, πως ίσως μέχρι το Πάσχα να έχει καταργηθεί το Green Pass.

«Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να είναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η άποψή του δεν στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA