Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο τέλος του φαίνεται πως οδηγείται το θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς μετά το εύρημα της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχωρά σε άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία στην μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δίωξη για ανθρωποκτονία που ασκεί η Εισαγγελία στη μητέρα αφορά μόνο τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν τη μητέρα των παιδιών στην Πάτρα και τη μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, «από τη στιγμή που υπάρχουν δεδομένα για το τρίτο παιδί, είναι βέβαιο πως η μητέρα θα αναγκαστεί να μιλήσει και για τα άλλα δύο παιδιά». Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφει πλέον το βλέμμα των ερευνών της στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, τη Μαλένα και την Ιριδα προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία που θα «δέσουν» τις τρεις υποθέσεις.  

Πώς όμως οδηγήθηκαν μέχρι εκεί οι εξελίξεις; Ολο αυτό το διάστημα οι έρευνες της αστυνομίας σε Αθήνα και Πάτρα «έτρεχαν» παράλληλα με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των ιατροδικαστών που είχαν αναλάβει την υπόθεση. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές που αναφέρουν ότι ποτέ δεν έδωσαν κάποιο φάρμακο στη μικρή Τζωρτζίνα το οποίο να περιέχει τις ουσίες που βρέθηκαν στην τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πώς προμηθεύονται την κεταμίνη

Αυτό ήταν και το βασικό στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση του θανάτου του 9χρονου κοριτσιού και να αναμένουν πια και τυπικά το ένταλμα για τη σύλληψη της μητέρας. Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την έρευνα για τις τοξικολογικές εξετάσεις κατέθεσε και εκείνος για τις ουσίες που βρέθηκαν στο σώμα του παιδιού πως «ήταν τελείως παράταιρες με την ασθένειά του». Εξάλλου, όπως προέκυψε από τις έρευνες γύρω από τη συγκεκριμένη ουσία, οι Αρχές «έδεσαν» την υπόθεση όταν τους μεταφέρθηκε από τους γιατρούς πως η κεταμίνη δίνεται για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης και ότι είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα. Κάπου εκεί γράφτηκε και ο επίλογος της αστυνομικής έρευνας που βέβαια για να φτάσει στη σημερινή εξέλιξη προηγήθηκε μια μακρά διαδικασία με καταθέσεις κάθε νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε το παιδί. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA