Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που στη μοναδική κοινή τηλεοπτική συνέντευξή τους, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλούσαν για τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειάς τους και έδιναν απαντήσεις, πληροφορίες και την εικόνα ενός «δεμένου» ζευγαριού που αντιμετωπίζει έχοντας κοινή θέση τα όσα ακούγονταν και γράφονταν γύρω από την πολύκροτη υπόθεση που μέχρι τότε δεν είχε φτάσει στη σύλληψη της 33χρονης μητέρας, ως κατηγορούμενης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ακόμη τότε, δεν ήταν καν γνωστό εάν οι δύο γονείς βρίσκονταν σε διάσταση, κάτι που προσπάθησαν να κρύψουν. 

Ο χρόνος δεν τους... δικαίωσε, καθώς λίγες ημέρες αργότερα, προέκυψαν νέα στοιχεία βάσει των οποίων το ζευγάρι όχι μόνο δεν ήταν «μαζί», αλλά αντίθετα, ο Μάνος είχε φύγει από το σπίτι του καιρό πριν και μάλιστα πως έχει πια μια νέα σχέση στη ζωή του. Σήμερα, ο ένας βρίσκεται στο στόχαστρο των ερευνών της αστυνομίας ως ύποπτος και η άλλη έχει συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι κατασχέθηκε από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι ψάχνει η αστυνομία

Για τη σχέση του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε ένας φίλος του 30χρονου, ο οποίος είχε συχνή επικοινωνία με το ζευγάρι. Πρόκειται για τον Χάρη Γαλαριώτη, που γνώριζε τον πατέρα των τριών παιδιών από τότε που έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο. «Προσπαθούσα να έχω αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Μάνο και τη Ρούλα. Αυτό που μου είπε ο Μάνος είναι ότι "πιστεύω την Ρούλα, κρατάω έναν άσο στο μανίκι και όταν θα έρθει η στιγμή θα τον δώσω εκεί που πρέπει. Έχω ένα βίντεο που φαίνονται οι αυξομειώσεις που γίνονταν στο αναπνευστικό της Τζωρτζίνας''. Τον ρώτησα εάν τον καλύπτει αυτό και μου είπε ότι την πιστεύει, και ότι αν δεν την πίστευε θα την έπνιγε ο ίδιος με τα ίδια του τα χέρια», είπε αρχικά στο MEGA και την εκπομπή Live News.

Ο αθλητικός συντάκτης στο επάγγελμα αναφέρθηκε επίσης στις έντονες ρήξεις στη σχέση του ζευγαριού, καθώς και στον χωρισμό τους μετά τους θανάτους των παιδιών τους: «Ο Μάνος μου έλεγε ότι πολλές φορές όλα τα ζευγάρια έχουν τα καλά και τα κακά τους. Και λογικό είναι αυτό. Είχαν και τους τσακωμούς τους. Το τελευταίο διάστημα των ρώτησα τον Μάνο εάν όντως ισχύει ότι έχουν χωρίσει. Μου είπε "ποιο ζευγάρι που έχει χάσει τρία παιδιά μπορεί να είναι μαζί;», επισήμανε ο φίλος του 30χρονου.

«Εμένα μου έδειξε ότι την υπερασπίζεται και ότι πιστεύει τη Ρούλα. Και με τη Ρούλα έχω μιλήσει πολλές φορές. Εδειχναν πάντως και οι δύο γονείς ότι αγαπούν πάρα πολύ τα παιδιά τους, δεν μπορώ να το αμφισβητήσω αυτό. Και στο internet αν δείτε, στις προσωπικές τους σελίδες στα social media όλη την ώρα "ανέβαζαν" τα παιδιά τους, τα αγκάλιαζαν, τα αγάπαγαν. Ειδικά ο Μάνος, η λατρεία που έδειχνε στην Τζωρτζίνα ήταν απίστευτη», κατέληξε ο φίλος του ζευγαριού.

«Ο Μάνος φοβάται μην μπει φυλακή»

Για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε μέσα από τη ΓΑΔΑ όπου και κρατείται. Τα όσα είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» προκαλούν αίσθηση, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ έβαλε η ίδια στο «κάδρο» τόσο τον άντρα της και πατέρα των τριών παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη, όσο και τον πατέρα του! «Ο Μάνος φοβάται ότι θα βάλουν φυλακή και αυτόν και τον πατέρα του» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρούλα. Τα ερωτήματα από αυτά που είπε η 33χρονη μητέρα είναι πολλά, αφού είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη μπήκε στη συζήτηση!

Αναλυτικά όσα είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην εκπομπή: «Όχι δεν αντέχω άλλο. Δεν έχουν στοιχεία. Εγινε για να γίνει. Είναι άδικο. Μίλησα σήμερα το πρωί με τον Μάνο». Όπως είπε, ο Μάνος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν της αποκάλυψε ότι θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας γιατί θέλει να κρατήσει τη δουλειά του και φοβάται ότι μπορεί να μπει φυλακή ο ίδιος και ο πατέρας του. «Μίλησα με τον Μάνο και μου είπε ότι θα υποστηρίξει την κατηγορία για να τον πάρουν για δουλειά και για να έχει χρήματα για να μπορεί να μου δίνει. Μου είπε ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του κι εγώ εκνευρίστηκα και τον ρώτησα αν έχει συνειδητοποιήσει πού βρίσκομαι», είπε αρχικά η Ρούλα.

Στη συνέχεια όμως έκανε κι άλλες αποκαλύψεις... ηθελημένα ή άθελά της, δίνοντας νέα στοιχεία στις Αρχές: «Μου είπε ότι έχουν πέσει όλοι να τον φάνε και ότι τον έδιωξαν από τη δουλειά του. Φοβάται ότι θα βάλουν εκείνον και τον πατέρα του στη φυλακή. Τον νοιάζει μόνο να μην μπει φυλακή, δεν τον ενδιαφέρει για μένα», συνέχισε. Της ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν πρόκειται να πάει να την δει στα κρατητήρια για να μην τον καταγράψουν οι τηλεοπτικές κάμερες!

«Δεν έχω να κρύψω κάτι»: Η πρώτη απάντηση του πατέρα 

«Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι», ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα των τριων νεκρών παιδιών στην Πάτρα, Μάνου Δασκαλάκη για την σύλληψη της εν διαστάσει συζύγου του, Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.Ο δικηγόρος του κ. Καράμπελας, περιγράφει έναν άνθρωπο σοκαρισμένο και αδύναμο να διαχειριστεί τα όσα συμβαίνουν και τον θάνατο των τριών παιδιών του. Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού:

«Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι».

 

Το επεισόδιο που τους έφερε «στα χέρια»

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η απάντηση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος από τη στιγμή της σύλληψης της Ρούλας δεν έχει τοποθετηθεί με αποτέλεσμα όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην απολογία της μητέρας την προσεχή Δευτέρα και στο αν θα αναφερθεί σε όλα όσα αποκάλυψε στο τηλεφώνημα από την εκπομπή του Star. Η εφημερίδα Πελοπόννησος, όμως, δίνει μία ακόμη διάσταση στο θέμα, καθώς αποκαλύπτει ότι οι δύο γονείς έφτασαν να «πιαστούν στα χέρια» για τα τρία νεκρά παιδιά τους, μετά από υπονοούμενα του Μάνου Δασκαλάκη που ενόχλησαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε πριν από λίγο διάστημα στην Πάτρα, όταν η υπόθεση είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις. Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου συναντήθηκαν σε γραφείο, παρουσία τρίτων και οι τόνοι ανέβηκαν, με τους θεσμικούς παράγοντες που ήταν μπροστά να σπεύδουν για να τους χωρίσουν. Αιτία μια ατάκα του πατέρα, ότι «...δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά, για τα άλλα δύο παιδιά». Τη Μαλένα που πέθανε το 2019 και την Ίριδα που χάθηκε το 2021.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή της Ρούλας Πισπιρίγκου και τελικά οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, η Ρούλα Πισπιρίγκου ενδέχεται με κάποιον τρόπο να «κρατάει» τον Μάνο, αλλά και το αντίστροφο. Οι σοβαρές κρίσεις στον γάμο του ζευγαριού σε ημερομηνίες λίγο πριν φύγουν τα κοριτσάκια από τη ζωή, παραπέμπουν, κατά την κρίση των αστυνομικών, στο κίνητρο.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν εστιάσει προ πολλού στον Μάνο Δασκαλάκη και στο ρόλο που διαδραμάτισε στα γεγονότα. Τόσο στους θανάτους των τριών παιδιών του, όσο και σε εκείνον της σπιτονοικοκυράς που πέθανε το Φθινόπωρο του 2020. Η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται από ορισμένους περίεργη. Ομως, για να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, θα πρέπει να είναι κατηγορούμενος και άρα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τα έχει στα χέρια του, για να τα μελετήσει όπως λέει. «Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος. Είναι σοκαρισμένος. Αναμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί δημοσίως» ανέφερε ο συνήγορός του, Δημήτρης Καράμπελας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA