Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πιο μεγάλη ώρα, μέχρι την επόμενη, έφτασε για την υπόθεση της Πάτρας. Η φερόμενη ως ανθρωποκτόνος Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας με τη χορήγηση κεταμίνης, θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/4) για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που της καταλογίζουν. Η 33χρονη, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Οθωνα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ζάρδα, θα οδηγηθεί κάτω από δρακόντεια και πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων από τη ΓΑΔΑ όπου παρέμεινε κρατούμενη για 5η νύχτα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία διαβάζει ακατάπαυστα τη δικογραφία για να προετοιμάσει την απολογία της, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει θα ισχυριστεί ότι η κεταμίνη υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και την χορήγησαν στην 9χρονη κόρη της οι γιατροί, αποδίδοντας τον θάνατό της σε ιατρικό λάθος κι όχι σε προμελετημένο σχέδιο από πλευράς της.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Δημητρίου: «Εως 20 χρόνια αν κριθεί ένοχη η Πισπιρίγκου - Υπό όρους έξω σε 8 χρόνια»

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ που δημοσίευσε πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, οι ισχυρισμοί της Πισπιρίγκου, ότι δεν χορήγησε εκείνη κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, φαίνεται πως καταρρέουν, καθώς φέρεται να έδωσε 5 φορές σε 13 ώρες, την παραμονή του μαρτυρικού θανάτου του παιδιού, την φονική ουσία.

  • Στις 11:00 το πρωί, η Τζωρτζίνα εκδήλωσε το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία, μυδρίαση και άλλα φαινόμενα που κράτησαν τουλάχιστον τριάμισι λεπτά.
  • Περίπου 25 λεπτά αργότερα, στις 11:25 παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο που κράτησε ενάμιση λεπτό και λύθηκε αυτόματα.
  • Λίγες ώρες αργότερα, στις 14:30, καταγράφηκε επίσης επεισόδιο διάρκειας τριών λεπτών με αυτόματη λύση.
  • Το τέταρτο επεισόδιο εκδηλώθηκε στις 18:03 και κράτησε ενάμιση λεπτό.
  • Το πέμπτο επεισόδιο έγινε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάζεται επιληπτική δραστηριότητα.

Η Τζωρτζίνα κατάφερε να γλιτώσει από τις πέντε απόπειρες, κάτι που δεν έγινε το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 29ης Ιανουαρίου 2022, στις 14:28.

Τότε οι γιατροί βρήκαν την Τζωρτζίνα πλήρως απνοϊκή μέσα στο δωμάτιο. Παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Η μητέρα, είχε φροντίσει να... προϊδεάσει τους γιατρούς για ό,τι θα επακολουθούσε. Αμέσως μετά το τελευταίο επεισόδιο της ημέρας με τις διαδοχικές απόπειρες ανθρωποκτονίας, ακούστηκε από τα χείλη της Ρούλας Πισπιρίγκου η φράση που υπάρχει και στη δικογραφία «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη, θα δείτε», που είπε στους γιατρούς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας ήταν παρών σε επεισόδιο της Τζωρτζίνας, όταν υπέστη κρίση στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, γεγονός που γεννά ερωτήματα για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πιθανή ακόμα και σήμερα η εκταφή για το τάμπλετ

Οι γιατροί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι η επίμαχη θανατηφόρα ουσία κεταμίνη δεν υπήρχε στο νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν πιθανή ηλεκτρονική αναζήτηση που να σχετίζεται με την ουσία κεταμίνη. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται ενδεχομένως και σήμερα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ να ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης έπειτα από την αποκάλυψη ότι η 33χρονη είχε τοποθετήσει στο φέρετρο του παιδιού το τάμπλετ.

Την ίδια στιγμή, εκτός από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίσσεται με τα νεκρά κοριτσάκια, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει πλέον κι ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού στην Πάτρα, μετά την καταγγελία ότι ο πατέρας των τριών κοριτσιών, πούλησε με πληρεξούσιο ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας της. Για την έντονη φημολογία μίλησε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Κούτρας, πρώτος ξάδελφος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς.

«Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ούτε για το θάνατο της Ευγενίας. Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Ο,τι έχουμε πληροφορηθεί το έχουμε μάθει από τα κανάλια», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Εξι» ο κ. Κούτρας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνώριζε καν ότι είχε πεθάνει. «Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τα οποία θα βγούνε. Είμαστε πάρα πολλά ξαδέλφια. Θα μαζευτούμε για να κάνουμε μία συνεννόηση για να δούμε πώς θα κινηθούμε», δήλωσε ο κ. Κούτρας και κατέληξε λέγοντας: «Δεν είχε με κανένα συγγενή επαφή. Ήταν μοναχικό άτομο». Η σπιτονοικοκυρά πέθανε το φθινόπωρο του 2020.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA