Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενταση κι επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν έξω από την Πύλη 14 του Λιμανιού, στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τετάρτης (6/4) μεταξύ απεργών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών κυρίως του ΠΑΜΕ επιχείρησε να εισβάλει στο Λιμάνι, ωστόσο βρήκε μπροστά της δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαδηλωτές εναντιώνονται στην παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην πόλη. Προκειμένου να τους απωθήσουν, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν παραταγμένοι στο σημείο, δημιουργώντας φραγμό, προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι σταματήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης» φώναζαν οι διαδηλωτές, μέσω μεγαφώνου. Ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συναγωνιστές τους. Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται στο Λιμάνι και από την Κεντρική Πύλη, στην οδό Κουντουριώτου. Ωστόσο, οι διαδηλωτές αποχωρούν σταδιακά από το σημείο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ενταση και στο Μακεδονίας-Θράκης

Ενταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στην ευρύτερη περιοχή του ΥΜΑΘ, όταν ομάδα διαδηλωτών έσπασε πλακάκια από διπλανή οικία και τα πέταξε σε τράπεζα επί της Αγίου Δημητρίου. Ομάδα διαδηλωτών που αποσχίστηκε από τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους, επιτέθηκε στην τράπεζα απέναντι από το ΥΜΑΘ, κάνοντας ρίψη πλακακιών, τα οποία ξεκόλλησαν από σκαλοπάτια διπλανής οικίας. Τα άτομα ξεκολλήσαν την κάμερα της τράπεζας. Αυτή την ώρα στο ΥΜΑΘ έχουν καταλήξει οι διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA