ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/04/2022 17:36

Μέτρα τέλος από τον Μάιο - Τι θα γίνει με εστίαση, ανεμβολίαστους, μάσκες και πιστοποιητικό εμβολιασμού

Για την κατάργηση της μάσκας ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι «μιλάμε για αναστολή των μέτρων και πλήρη επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
 Μέτρα τέλος από τον Μάιο - Τι θα γίνει με εστίαση, ανεμβολίαστους, μάσκες και πιστοποιητικό εμβολιασμού
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό σε εστίαση και άλλους χώρους από τον Μάιο, με την κατάργησή τους να μπαίνει σε εφαρμογή μετά το Πάσχα. Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε: «Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση», επισημαίνοντας πως ειδικά για τους εμβολιασμένους η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη μάσκα.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Συμμετοχή στο Survivor είχε δηλώσει ο Μάνος Δασκαλάκης

Για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «αυτό, το οποίο εξετάζεται, είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι θα δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους». Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης «τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα, πάντως, θα υπάρχει αποκλιμάκωση».

Video Loading...

Για την κατάργηση της μάσκας ανέφερε ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι «μιλάμε για αναστολή των μέτρων και πλήρη επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο».

Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε για το Πάσχα και τα μέτρα: «Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινητικότητας στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Βέβαια, προφανώς θα υπάρχουν συστάσεις. Ωστόσο δεν θα μπούμε σε περιορισμούς. Θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που πάει ο κόσμος σε νυχτερινά κέντρα χωρίς περιορισμό, να βάλουμε τώρα όριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΑΣΚΑ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ